Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '13

 
Kategori
Güncel
 

Kürt yazarın feryadı

Kürt yazarın feryadı
 

haber fotoğrafı


Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulunan Kürt kökenli araştırmacı-yazar Ata Altın, “Uludere’de ölen 34 kişiden 4’ü Türkiye’ye mayın sokmaya çalışan PKK’lılardı. Uludere’de ölenler ‘iyi Kürt’ de PKK’nın katlettiği onlarca Kürt neden kötü?” diye sordu.

Uludere olayının üzerinden 1 yıl geçti. Terör örgütü ve yandaşları Uludere olayını istismar etmeyi sürdürürken, PKK'nın gerçekleştirdiği gerçek Kürt katliamları görmezden geliniyor. Kürt kökenli Araştırmacı-Yazar Ata Altın, memleketi Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşanan ve 34 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan “olay”la ilgili Akit gazetesi'ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. “AVAZ / Bir Kürt Gencinin Feryadı” adlı kitabın yazarı Ata Altın, Uludere'deki arkadaşlarından edindiği bilgilere göre, hayatını kaybeden 34 kişiden 4'ünün PKK'lı olduğunu, kaçakçılar arasındaki bu 4 PKK'lının katırlarla Türkiye'ye mayın sokmaya çalıştıklarını tespit ettiklerini söyledi.

PKK SADECE 2012'DE 58 KÜRT KORUCUYU KATLETTİ

Ata Altın, her şeye rağmen Uludere'de yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü ancak kimi çevrelerin Uludere olayı üzerinden ortalığı ayağa kaldırırken, PKK'nın Kürt katliamlarını görmezden geldiğini kaydetti. Sadece 2012 yılı içinde tam 58 Kürt kökenli sivil köy korucusunun PKK tarafından katledildiğine dikkat çeken Ata Altın, şu çarpıcı soruları yöneltti:

KÜRT KÖKENLİ ALTIN'DAN ÇARPICI SORULAR

“2012 yılı içinde tam 58 sivil köy korucusunun şehit olduğunu veya terör örgütü tarafından katledildiğini biliyor muydunuz? Yani 2012 yılı içinde Uludere'de ölenlerin iki katına yaklaşan sivil Kürt de PKK tarafından katledildi. Lütfen bu soruma samimi cevap verin. Siz yanlarındaki 4 terörist ile katırlarında taşıdıkları mayınları Türkiye'ye sokmaya çalışan ve Uludere'de hayatını kaybedenlerin medyada boy boy fotoğraflarını görürken ve geride kalanlarının gözü yaşlı hikayelerini dinlerken, PKK tarafından şehit edilen veya katledilen bir korucunun adının geçtiğini, geride kalan ailesinin çektiği sıkıntıları konu edinen bir hikaye, bir haber okudunuz mu? O zaman şu soruyu sormak hakkımız değil mi: Niçin Uludere'de katledilen Kürt ‘iyi Kürt' olur ve ölümlerine methiyeler düzülür de Çevrimli'de katledilen veya 2012 yılı içinde terör örgütü tarafından katledilen 58 sivil Kürt korucu ‘kötü Kürt' olur ve ölümleri dahi hatırlanmaz? Niçin Çevrimli'de PKK tarafından katledilen 3 yaşındaki Hüsniye Kayran isimli kız çocuğu bir Uludere'deki kadar kıymetli görülmez?”

ULUDERE BELGESELİ YAPANLAR ÇEVRİMLİ'NİN YERİNİ BİLE BİLMİYOR

“Uludere için üzülenler, Uludere için ağlayanlar samimilerse lütfen Çevrimli katliamı için de ağlasınlar, 2012 yılında terör örgütü tarafından katledilen 58 sivil köy korucusu ve geride bıraktıkları çocukları için de üzülsünler. Sadece Uludere'ye üzülüp Çevrimli ve korucu katliamlarını görmezlikten gelenler mücadelelerinde samimi değildir. Uludere'nin belgeselini yapanlar Çevrimli'nin nerede olduğunu bile bilmiyorsa büyük bir sorun vardır. Türkiye yüreği ancak hem Uludere hem de Çevrimli için aynı derecede çarpan, Uludere kadar Çevrimli'ye de kan ağlayan ve Uludere kadar Çevrimli için de gözyaşı döken insanlara muhtaçtır.”

ÇEVRİMLİ'DE NE OLDU?

Ata Altın'ın işaret ettiği Çevrimli katliamı, 11 Haziran 1990'da Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinin ÇevrimliKöyü'nde yaşandı. 50 kişilik PKK'lı grubun, gece yarısı insanlar uykuda iken gerçekleştirdiği bu terör saldırısında 12'si çocuk, 7'si kadın 27 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

MUHTARIN FERYADI

Çevrimli Köyü'nün Muhtarı İbrahim Özbey de bu terör saldırısından sağ kurtulmuş fakat 1997'de PKK'lıların köy yoluna döşediği mayına basması sonucu iki bacağını birden kaybetmiş. Akit'e konuşan Muhtar İbrahim Özbey, şunları söyledi: “Çevrimlililerin feryatlarını yıllardır duymayanlar kalkıp demokrasi, hak ve hukuktan bahsediyorlar. Evet, Uludere'de yaşanan dramatik olay vicdan sahibi herkesin yüreğini sızlattı. Fakat Çevrimli katliamını görmezden gelen bir yüreğin Uludere katliamı için yanması mümkün değildir. PKK'dan kendilerini soyutlamayı başaramayan ve her fırsatta silah ve can almayı politik rant gören bir zihniyetin ‘Uludere olayı' meydan gösterileri tamamen samimiyet dışıdır. Tüm vicdan sahibi kitleleri sayısız katliamlara karşı sorgulayıcı bir duruşa davet ediyorum. Özellikle Uludere katliamında politik rant elde etmeye çalışanlara sesleniyorum. Biz sizlerden daha çok acı çekiyoruz. Ama sadece Uludere'de değil, Çevrimli'de de acı çekenlerdeniz.”

Fatih Akkaya \ Yeni Akit

 
Toplam blog
: 15
: 538
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

AİBÜ uluslararası ilişkiler mezunuyum. Ülkenin; iç ve dış politikları üzerine makaleler yazmaktay..