Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '12

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kürtaj

Kürtaj konusu şu an için iki tarafın da haklı olduğu bir durumda.

Nasrettin Hoca nın fıkrasında olduğu gibi. Hani Hoca demiş ya " ikiniz de haklısınız."

Önemli olan bundan sonra yapılacaklar. Eğer fanatikleşme başlarsa yanlışlıklar da belirginleşmeye başlayacaktır.

Bu 2 fikirden çok doğru bir sentez çıkarılabilir. Hitabet dozlarına dikkat edelim.

Karşılıklı küçümsemelere, hakaretlere kadar gidebilecek bu tahrik sürecı sonunda , Hükümetin de bu sinirle yanlışlıklarla doldurabileceği bir yasa çıkarması söz konusu olabilir. Bu da en istenmeyen durumun ortaya çıkmasıdır.

Başbakanın bu çıkışını fırsat bilerek çok doğru, çağdaş, bir yasal düzenleme yapılmalıdır.

Bu yasa ne gözü kapalı yasakçı olmalı ne de şimdiki olduğu gibi aşırı ve sonsuz özgürlükten yana olmalı.

Şunu belirtmeliyim ki feminist grupların söyledikleri tamamen yanlışlarla dolu. Benim vücudum, bize karışmayın, bu konuda kararı biz verelim gibi söylemler toplumumuza hiç uymuyor. Unutulmamalı ki bu yasa çoğunluğu erkek egemen ve cehaletin olduğu bölgelerde de kullanılıyor. Kumalığın bütün dehşeti ile ve dine karşı bir şekilde hüküm sürdüğü bölgelerde mevcut yasanın nasıl kullanıldığının bir araştırılması lazım. Oralardaki egemen erkek yaşlı nüfusun , dinimizi, ve bu yasayı kullanarak, ne harikalar yarattıklarını bir inceleyiniz .

Bu yasa sadece İstanbul Nişantaşı için çıkarılmıyor. İçinde yaşadığımız toplumda huzur istiyorsak doğruyu ama en doğruyu bulana kadar , saygı içinde tartışmalı ama bize karışmayın biz istediğimizi yaparız gibi sözler asla söylenmemeli.

Bu kadar etkileşimin yoğun olduğu bir sistemde bu en son söylenecek söz.

Siz böyle söylerseniz, birileri de ( ki bunlar toplumun ezici çoğunluğudur ) çocuklarımızı, gençlerimizi olumsuz etkilemeyin, kumalığı uygulayacağım bize karışmayın , çocuğumu kendi okuluma göndereceğim bizlere karışmayın v.s. derler.

Kaldı ki kürtaj bu anlamda yani toplumun müdahalesi anlamında bunları da aşan bir sorundur. Bu konuda mutlaka örnek bir çalışma yapılmalı ve gençlerimize de doğru mesaj verilmelidir.

 

 

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..