Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '06

 
Kategori
Haber
 

Kurtarma rezaletinde son perde... Son söz: Halkın!!!

Kurtarma rezaletinde son perde... Son söz: Halkın!!!
 

O kadar alışmışız ki her yıl yüzlerce kişinin denizde boğulup öldüğü haberlerine. Artık kimisini duymazlıktan hatta acımazlıktan geliyoruz.

Geçen hafta çıkan rüzgar, Karadeniz sahil kesimlerinde boğulan sayısı ülke normalinin kat kat üstüne çıkmasına neden oldu. Ülke genelinde ölen sayısı 50 kişiye yaklaşıyor. Bu kadar büyük kayıp verilmesi soruyorum normal mi?

Hayır….

Avrupalıyız diyerek övündüğümüz şu günlerde kurtarma rezaletinin içindeyiz. Bu kadar çok boğulma olayı yaşanmış ve bir o kadar da sağ kurtarılmış yani tehlikeyi atlatmış insana rağmen halen yıllardır bir arpa boyu yol alınmamıştır.

Bu bu kadar zor mu? Yerel yönetimler başta olmak üzere bir genelge çıkartmak bu kadar zor mu?

Sahil kesiminde olup ta yüzme kulübü yada deniz, su, havuzla ilgili dernek v.b. kuruluşları olmayan il yoktur diye tahmin ediyorum. Başta yerel yönetimler olmak üzere bu kuruluşlarla niçin iş birliği yapmıyorlar. Bu kuruluşların eminim ki profesyonel yüzücüleri, kurtarıcıları mevcuttur. Bunlardan yardım istemek bu kadar zor mu?

Sadece hafta sonları bir iki kişinin görevlendirilmesiyle sayısı 100 (yüz)’ü geçmeyecek sahillerimizde boğulma vakalarını 0 (sıfır)’a indirmemiz mümkündür.

Yıllardır sadece Karadeniz sahil kesiminde görünen bu derecede büyük boğulma vakaları neden Ege veya Akdeniz kıyılarımızda görünmüyor? Çünkü biri bilmese yüzmeyi diğeri biliyor. Ya da Akdeniz Karadeniz kadar hırçın değil.

İç işleri bakanlığı bu konuda tedbir almalıdır. İç işleri bakanımız Aksu yazacağı iki cümlelik bir genelgeyle bu durum kökten çözebilir. Yazacağı iki cümle de şudur: “yerel yönetimler kendi bölgelerindeki sahillerde en az iki cankurtaran ve botu bulundurmak zorundadır. Bulundurmayan sahillerde suya girmek yasaklanmıştır”. Bu kadar.

Yerel yöneticilerimizin bu duruma bu kadar duyarsız kalmaları da hayret vericidir. Bir şeyi yapmak için kendilerinden birilerinin mi ölmesi gerekir? Olmaz. Olmaz. Bu iş böyle gitmez.

Kıyı kesimlerindeki can güvenliği artık dikkate alınmalı, yerel yöneticiler başta halk olmak üzere tüm herkes tepkisini koymalıdır. Çünkü yaşamak çok güzel. Yüzmek de…

 
Toplam blog
: 11
: 655
Kayıt tarihi
: 08.06.06
 
 

04.06.1980 yılında Kocaeli Kandıra İlçesinde doğdum. 1996 yılına kadar Kandıra'da 1996 sonrası İzmit..