Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kurtlar şehire inmedi, hortladı...

Kurtlar şehire inmedi, hortladı...
 

Bu bayram da şehir kurtlarının dönüşüne sahne oldu. Yıl boyunca binbir emekle semizleştirilen koyunlar, koyun postundan baş gösteren kurtların hedefi oldu. Vahşi doğada; aklı ve çevikliğiyle nam salan, geyiklerin ve ceylanların amansız düşmanı olan kurtlar taklitçilerinin gölgesinde kaldı. Öyle ki; hareket halindeki kamyondan, motosikletlerinin içine koyun, kuzu indirebilen bir cins gelişmiş. Sürü psikolojisiyle davranıp, avlarını paraya dönüştürebiliyorlar. Dağdaki kurtlar; pabucunuz dama atıldı, haberiniz olsun. Anatomik yapıları insan olan ve kendilerinden insansı davranışlar beklenen ademoğlu, ısrarla hayvani güdüleri geliştirip, yeni metotlarla, kalıbına yakışmayan fiiliyatları tercih eder oldu.

Bize neler oluyor? Denebilir ki, insanlar aç . İş, güç fakirliği ve ekonomik bunalımlar neler yaptırıyor. Bir zamanların Anadolu’sunda, iki dilim ekmek bulunamazken yapılmayanlar, günümüzde meslek haline geldi. Fark ne? Fark şu : artık Allah korkumuz kalmadı. Vicdan muhasebesi çöktü. Gönül, vahşi hayvan merasına döndü.

Şu turistleri anlamıyorum. Safariye çıkıyorum diye, ta Afrikalara gidiyorlar. Ne gerek var. Afrika Serengeti Ovaları, şehrin göbeğinde artık. Hem de maskeler altında ve teknolojiyi kullanabilen türleri. Kabuk olarak hayvandan insan görüntüsüne kavuşan bizler. Sanki; bir dağdan eko yapan ses gibi, özde hayvana dönüyoruz.

İrdelenmesi gereken sorun şu: İLK ÖĞRETİM DÖNEMİNDE ÇOCUKLARA SAMAN GİBİ BİLGİ VERMEYİ BIRAKALIM. ONLARA ADAM GİBİ ADAM OLMA SANATLARINI ÖĞRETELİM. Saygılarımla…

 
Toplam blog
: 63
: 547
Kayıt tarihi
: 19.07.10
 
 

Bir arkeolog gözüyle dünyaya bakan, aşk gözüyle kendini kazan, can gözüyle kainatı bulan, adam gi..