Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '08

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kurtlar sofrasından Halil İbrahim sofrasına..!

Kurtlar sofrasından Halil İbrahim sofrasına..!
 

Materyalizm anasının, sosyalist çocuğu mort olduktan sonra şimdi de Kapitalist evladı can çekişiyor. Sovyetler Birliğinin devasa kadavrası üzerine yıkıldığı toplumları da ezip bitirdiğin de, Materyalist ananın ikinci oğlu Kapitalizm ellerini oğuşturmuştu. Çünkü meydan artık onlara kalmıştı. Ama bugün, bu meydan onlara da dar gelmektedir.

İnsanı, sadece "maddi" yanıyla görüp sırf bir "tüketici" nazarıyla bakan anlayış, "biz nerde hata yaptık" diye, kendini sigaya çekeceğine, piyasalara daha fazla "kağıt" para pompalayarak yıkılmakta olan hastalıklı oğulunu canlandırmaya çalışıyor..Kapitalin olmadığı yerde kapitalizm olur mu..?

Dünyayı, Anası Materyalizm olan iki sisteme mahkum eden Batılı kafa, bugün üçüncü yolu düşünmek zorundadır. Materyalizmin "devletçi" yanı nasıl çöküp gittiyse, "ferdiyetçi" yanı da çökecektir. Çünkü; anadan gelen genetik hastalıkla malüldür bunlar..

Materyalizmin "homoeconis" diye tanımladığı insan, "insan insanın kurdudur" hayat felsefesini benimsemeyip de ne yapacaktı.? Dünyayı acımasız bir "Kurtlar sofrası" haline getirenler, bugün bu sofrada yem olmak üzereler.. Siz, aslında "Tek yol" olan "üçüncü yol"u düşünmeye başlayın..Bu, kendi eseri olan insanı, herkesten çok iyi tanıyan Yüce Yaratanın yoludur.

Bugün yeryüzünün tek gerçek ve geçerli semavi dini olan İslam'ın ekonomik hayatı nasıl dizayn ettiğine yeniden bakmanın günüdür. İnsanı, her şeyden önce, "manevi" yanıyla ele alıp bundan sonra "maddi" ihtiyaçlarını karşılamanın yollarını arama zamanıdır.

Allah'ın yasak ettiği faizi bol bol yiyerek, bıçağı yalayan kedi gibi, kendi kanınızı emip durdunuz. Kendi kanınızı ve tüm insanların kanını..Dünyayı, bitmek tükenmek bilmez iştihanızın yiyip bitirdiği bir atık çöplüğüne çevirdiniz. Tüketimi körükleyerek, dünyayı tükettiniz..Ama sonunda siz de tükenmenin eşiğine geldiniz işte..!

Bırakın Keynes'i, Marks'ı..Siz Muhammedi hayat tarzını bir gözden geçirin. İnsanı, Rabbine kul ama yeryüzüne efendi yapan Muhammedi yolu öğrenin..Dünyayı bir "Kurtlar sofrası" olmaktan çıkarıp "Halil İbrahim sofrası " yapacak Kuran ilkelerini anlamaya çalışın...! Sizi kurtaracak olan yalnızca budur..Başka bir şey değil..!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..