Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '13

 
Kategori
TV Programları
 

Kurtlar Vadisi, kelebek gibi kanaldan kanala uçuyor, şimdi Show TV' de.

Kurtlar Vadisi, kelebek gibi kanaldan kanala uçuyor, şimdi Show TV' de.
 

Kurtlar vadisi o kadar çok kanal değiştirdi ki, neredeyse oynamadığı kanal kalmadı. Dile kolay, 10 yıldır Türk Kanallarında oynuyor. Acunn.com. un haberine göre önümüzdeki sezon tekrar ilk kanalı Show TV. e dönüyormuş. İlk olarak 15 Ocak 2003 tarihinde Show TV.de gösterilmeye başlanmıştı. Derin devlet, mafya ilişkilerini konu olan dizi Ülkemizin en uzun soluklu dizi rekorunu elinde tutmaktadır. Necati Şaşmaz daha ne kadar sürdürür bilemeyiz. Oynadığı günlerde reyting rekorlarını elinde bulundurmaya devam ediyor.

Pana Filmin yapımcılığına üstlendiği dizimiz, Show da 3 sezon gösterilmiş. Sonrası bir sezon Star TV. de, 5. sezon ATV.de,6. Sezon TNT.de  7. Sezon tekrar ATV de gösterilmiştir. Gösterildiği her kanalda Perşembe akşamları oynayan Kurtlar Vadisi, hiçbir kanalda günün değiştirmeyerek böyle bir rekoru da elinde bulundurmaktadır.

Polat Alemdar, olaylar sanal olduğu (hayal Mahsulü) söylense de, bir Türkiye gerçeğini işlemiştir. Kurtlar Vadisi Pusu, ilk zamanlar küresel güçlerin iç temsilcileri üzerine yoğunlaşmış ve Polat Alemdar ekibi iç düşmanlar ile mücadele etmiştir. Dördüncü sezondan itibaren küresel güçlerin ana aktörlerine yoğunlaşmış, dizide yabancı istihbarat servisleri, yabancı ajanlar yer almıştır. Suriye meselesi, ırak meselesi, Filistin meselesi gibi konulara değinilmiştir.

Bu kadar geniş konulara giren dizi, karakterler değişmesi nedeniyle bir çok kişi dizide oynamıştır. Oktay Kaynarca, Özgü Namal, Selçuk Yöntem, Nihat Kikerel, Güven Hokka, Zafer Ergen, Gürkan Uygun, İstemi Betil, Vildan Atasever, Nefise Karatay, Tamer Yiğit, Rağıp Savaş, Tarık Ünlüoğlu, Seray Sever ve Ali İpin gibi bir çok ünlü oynamış, bir şekilde öldürülüp diziden ayrılmışlardır.

Oynadığı her bölümde çatışmalarda o kadar adam ölüyordu ki, herhalde bir Kurtlar Vadisi mezarlığı vardır.

Kurtlar Vadisinde Yeni Çakır, Çakırın oğlu Pusat oluyor herhalde.  İleride bir gün Necati Şaşmaz’ ın yerine geçerse şaşmayalım.

Dizi içinde kullanılan bazı terimler beyinlerimize kazınmıştır. İşte bazıları, Kırmızı Kitap, KGT, İhtiyarlar Heyeti, Soy Kitabı, Ak Saçlı, Naib,Tapınakçılar, İlluminati ve Tapınak Şövelyeleri.

Kurtlar Vadisi’nin filmleri de yapılmıştır. 2005 Yılında, Kurtlar Vadisi Irak, 2009 yılında Kurtlar Vadisi Gladio ve 2011 yılında da Kurtlar vadisi Filistin filmleri yapıldı. Sinemalarda hepsisi de büyü ili görmüştür.

Her kanal değişikliğinde büyük transfer paraları dönen dizimizde, Show TV. kaç paraya transfer ettiğini bilmiyoruz.

Kurtlar Vadisi Pusu, yuvaya ilk kanalına döndü. Yeni sezon 12 Eylül 2013 Perşembe akşamı Show TV. de olacak.

Hayırlı olsun diyelim

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blok: milliyet.com.tr/cansever

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..