Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Kurtlar Vadisi izlemek ve anlamak

Kurtlar Vadisi izlemek ve anlamak
 

Aslan AKBEY, dizideki Vatan Severlerin başında geliyordu...


Osman SINAV tarafından kurulan Kurtlar Vadisi dizi ekibi, 97 bölümlük serisiyle büyük ilgi gördü. Uzun süre Osman SINAV tek başına yönetmenlik yaptı. Daha sonra yönetmen kadrosuna Mustafa Şevki DOĞAN’ da eklendi. O dönemde Konsept Danışmanı ise Soner YALÇIN idi. 45 bölüm boyunca Oktay KAYNARCA’NIN da rol aldığı dizi, aksiyonları için izlenir hale geldi. Ancak Kurtlar Vadisi’nde verilmek istenen bir mesaj vardı.

Kurtlar Vadisi dizisi PUSU versiyonu ile yayınlanmaya devam ediyor. Ancak halk tarafından ne eleştiri alıyor ne de tebrik. Benim içimi tırmalayan konu ise Kurtlar Vadisi dizisi her Perşembe yayınlanıyor. Ve ilk serisini(97 bölümlük) izleyen herkes(ki büyük çoğunluk izliyordu.) Cuma günü okulda, kahvehanede, ofislerinde, berberde, kasapta diziyi konuşurlardı. Ancak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin halkın içinde konuşulmaması enteresan. Şimdi şöyle yanıt verebilirsiniz: “İzlenmiyor ki, konuşulmuyor.” Zaten sorun burada başlıyor. Dizi her hafta reyting rekorları kırıyor. Her hafta reyting birincisi olan dizi, halkın içinde konuşulmuyor.

Şimdi asıl mesele şu:”Kurtlar Vadisi izlemek var, Kurtlar Vadisi’ni anlamak var.” Kurtlar Vadisi serilerini(gerek sinema gerekse dizi) sadece aksiyon ve heyecan için seyrediyorsanız yazık. Zaten bu amaç için izliyorsanız fark etmişsinizdir ki, Kurtlar Vadisi PUSU dizisi efsane haline gelen Kurtlar Vadisi dizisi kadar aksiyon dolu değil. Çünkü dizinin senaryosu eskisi gibi değil. Yapımcılığını Raci ŞAŞMAZ’IN yaptığı dizi de artık anlatılmak istenen konu küçük çeteler değil. Büyük aileler, holdingler. Orada ki her ailenin gerçekle ilişkisi tabii ki var. Ancak bunu açıklamak doğru olmaz. Zaten izleyici diziye eğer bu yönden bakarsa, gerçekleri kendisi görecektir.

Kurtlar Vadisi dizisi için:”saçma” diyenlere sesleniyorum. Siz ya diziyi hakkını vererek izlemiyorsunuz, ya da dizinin açıklığa kavuşturduğu konularla ilişkiniz var. Ancak Türkiye’ de reyting rekorları kıran bir diziden bahsettiğimize göre “saçma” diyenlerin sayısı azımsanacak derecede.

Bu makalem aracılığı ile; 97 bölümlük Kurtlar Vadisi’nin Konsept Danışmanlığını yapan Soner YALÇIN’ a, Uzun süre yönetmenliğini yapan Osman SINAV’ a, Osman SINAV ile yönetmenliği paylaşan ve daha sonra tek başına dizinin yönetmenliği başarı ile tamamlayan Mustafa Şevki DOĞAN’ a, Kurtlar Vadisi PUSU Yönetmeni Sadullah ŞENTÜRK’ e, Kurtlar Vadisi Irak yönetmeni Zübeyr ŞAŞMAZ’ a, Yapımcı Raci ŞAŞMAZ’ a, Başrol oyuncusu Necati ŞAŞMAZ(Polat ALEMDAR) olmak üzere tüm dizi ekibine TEŞEKKÜRÜ bir borç bilirim.

Biz ki Ustasıyız Vatan Sevmenin…

Kurtlar Vadisi hakkındaki makalelerim devam edecektir

Bir başka makalemde görüşmek dileğiyle…

 
Toplam blog
: 89
: 3439
Kayıt tarihi
: 10.11.07
 
 

Tesekkurler ..