Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '15

 
Kategori
TV Programları
 

Kurtlar Vadisi Neden Tükendi?

Türkiye'de izlenen en uzun soluklu dizi olan "Kurtlar Vadisi" oynamaya başladığında ekranları kasıp kavurmuştu. Türkiye'de demokratikleşme süreci öncesinde başlayan ve zamanla toplumun düşüncelerine ve olan bitenleri anlamasında katkı sağlayan ABD, İngiliz ve Siyonist emperyalizmin Türkiye içinde ki oyunlarını deşifre ederken bir çok yanlışlarıda içinde barındırmıştı. Ancak  dizi özellikle Kanal D'ye geçtiğinde resmen izleyiciyi baydı ve yeter artık dendi.

Dizide ne gibi hatalar vardı ve neler eksikti niye bitti?

- Bir kere silahlı çatışma sahneleri tam bir rezalet. Polat ve adamlarına kurşun geçmezken kurşun attıkları adamlar hiçte ölümcül olmayan yerlerden kurşun yarası almalarına rağmen ölüveriyorlardı. 

- Onca çatışma sahneleri var izlenmeye doyamadığımız döğüş sahneleri asla yoktu. Bu konuda ki sahneleri binlerce defa aynı olan saçma sapan sahnelerdi.

- Polat artık yaşlandı saçı sakalı ağardı ve aksiyon sahnelerini Sylvester Stallone'nin 70 yaşındaki hali kadar yapacak durumu yoktu. 

-Oysa görüntü efekleri, görüntü yönetmenliği bu diziyi muhteşem bir şekilde tutabilirdi. Havada giden kurşunun arksından kamera 270 derece açıyla gidebilir, patlamalar daha heycan verici yapılabilir, helikopter, uçak sahneleri nefes kesici araçların kovalamacası muhteşem bir şekilde çekilebilirdi. Bunlar yapılmadı yapılsada yetersizdi.

- Dizide son siyasal olaylar illimünati ve tapınak şovalyeleri birbirine karıştırılmadan daha net ve daha güzel anlatılabilirdi ve bu sayede hlkın uyanışı daha fazla olurdu. Bunlar sıradanlaştı.

-Diziye uluslararası boyut katılabilir Rusya, İngiltere, ABD, Avustralya, Güney Afrika Cumhuriyetlerinde çekimler yapılabilirdi. Elbette bunlar masraflı ancak her 5 yada 7 bölümde bir yurt dışı çekimleri olsaydı dizi tek düze olmaktan kurtulur ve Abdülhey gibi oyuncular Memati gibi oyuncular diziden emekli olana kadar oynarlardı. 

Ben diziyi son bir yıldır hiç takip etmedim bu eleştirdiklerimin son bir yıl içinde yapıldığını da sanmıyorum zira yapılsaydı dizi hala devam ediyor olabilirdi. 

Dizinin bitmiş olmasına son derece üzüldüm. Aslında gözden kaçan bir şey daha var ki söz etmeden geçemeyeceğim,  diziyle beraber İllimünatiyle mücadele ve RTE'nın gücü de büyük oranda bitmiş bulunmaktadır.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..