Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Kurtlar vadisi yine yeniden, değişiklik neden?

Kurtlar vadisi yine yeniden, değişiklik neden?
 

Birçoğumuzun çocukluğu Vietnam’da yaşadıkları uydurma kahramanlık öykülerinin, senaryolaştığı Amerikan film ve dizilerini izlemekle geçti. Siz kaç tane hatırlarsınız bilemem ama ben en az bir düzüne sayabilirim. Zavallı insanların, katledilmelerini bile katledene acıyarak izledik. Evinden uzaktaki askerin sorunlu hayatını, psikolojik bunalımını kendimizi yerine koyarak yaşadık, üzüldük yeri geldi ağladık…

Tabi bununla da sınırlı kalmadı Japonya bombaladılar yok olan insanlarla beraber gelecek nesillerin radyasyonla ömürlerini sınırladılar. Hıroşima ve Nagazaki ye atılan bombalar İlk gün 45 bin kişiyi anında öldürdü. Cesetler kavrulmuş, kömürleşmişlerdi. Ardından gelen günlerde 19 bin kişi daha yanıklarla, acılarla öldüler. Ölenlerin hepsi sivil halktan insanlar, sıradan işçiler, kadınlar, çocuklardı. Ve zaman geçtikçe ölü sayısı yükseldi, kalıcı radyasyon etkileriyle, artan kanser hastalıklarıyla bombanın zararlı etkileri yaşamakta olduğumuz yeni yüzyıla dek uzadı. Bununla ilgili kahramanlık filmi çekmede ise yine geri kalmadılar; Pearl Harbour ilk aklıma gelen olmuştur.

Sonra topraklarından olan, ırkları kırılan, yok oluşu nedenini anlamadan yaşayan Kızılderililer hakkındaki sayısız film, dizi hatırlayın, zor olmadı değil mi? Peki, yıllardır bunca zulmü, ustalıkla iyilik elçisi kostümü içinde kendine mal edebilmeyi başarmakta ki sır ne… Güç! Evet, güç!

Güçlüyü haklı, güçsüzü haksız kılan bu dünya düzeni içinde, yaşadıklarımızı, acılarımızı, katledilen evlatlarımızı, analarımızı, öğretmenlerimizi ve şehit askerlerimizi ve hatta bunlara sebep en büyük yılan terörü, terör organlarını biz neden, seneryolaştıramıyor dizi ya da film yapamıyoruz… Hayat, farklı açıdan, farklı çark dişlisine takılı dönmek de bu asırda, ondan değil mi?
Konuya girecek olursak; Kurtlar Vadisi silaha özendirme nedeniyle kaldırıldı dendi. A! tabi hepiniz inandık, inandık mı? Hangi aşk dizisinin meşhur kahramanı elinde, belinde silah taşımamakta… Boran Ağa, Seyhan Ağa, Yılmaz, Mehmet(Kosovalı)… Hangisi, hangileri. Daha ekleme yapmak tabi ki mümkün ama ben yeterli olduğunu düşünüyorum… En azından beyin jimlastiği yapmamıza yetecek en çok seyredilen dizilerden, dizi kahramanlarından örnek bunlar. Şimdi yeni senaryosuyla onayı çıkan Kurtlar Vadisinde konu PKK değil, mafya olacakmış... Gözümüz aydın! Polat Alemdar hiç silah taşımayacak… Taşımayacak mı, taşıyacak… O zaman neden dizi ilk hali ile kabul görmedi sorun silahsa silahsız dizi bulun… Değilse adam akıllı sebep sunun. Benim aklım pek alacak gibi değil çünkü…

 
Toplam blog
: 76
: 1458
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1976 yılında Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde doğmuşum... 8 yaşımda göç ettiğim bu ile bir daha hiç git..