Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kürtler ayrılıyor mu?

Kürtler ayrılıyor mu?
 

DTP kapatıldı, artık kandan, asker cenazelerinden rant sağlayanlar sevinebilirler ve hatta kına'da yakabilirler malum yerlerine, istedikleri oldu, Kürtlerin meclisten atılması için ne gerekiyorsa yapıldı, Türkiye huzura erdi(!) ne Kürt sorunu kaldı, ne ekonomik sorunlar; yani herşey yoluna girdi memlekette.

Anayasa mahkemesinin 11 üyesi oy birliği ile DTP yi kapattı; yani Kürtlerin demokratik teslimiyet hakkına el koydu; Kürt olmayanlar Kürtleri bu ülkenin meclisinden attılar bravo (!)

Barışı istemeyen, ölüm, kan ve gözyaşından medet umanlar, asker cenazelerinden beslenenler artık daha güçlüler(!)

Günlerdir sokaklar savaş alanı gibi, Kürt çocukları, Kürt gençleri tehlikeli bir sürecin başlangıcı olan ve akıl sahibi kimsenin tasvip etmediği molotoflu, havai fişekli saldırılarla ülke gündemini sarsmaya devam ediyorlar ve DTP'nin kapatılmasıyla neyazık ki asla istenmeyen bir ivme kaznmaya başladı; giderek bu eylemler Kürtler arsında sempati toplamaya başladı, sokak savaş alanına çevrimenin, sivil vatandaşa zarar vermenin hiçbir düşünceye, oluşuma faydası dokunmadığı gibi aksine zarar vereceği aşikardır.

Kürt halkının ırkçı ve milliyetçi tarflarca bir yol ayırımına zorlandıkları aşikardır, işin en tehlikeli tarafı sokak gösterilerine yine sokaktan tepki gelmesi ve tarfların karşı karşıya getirlmesi ve herkesin gözden kaçırdığı bir detay molotoflu saldırılarda bulunan gençler suçlanırken (ki bu saldırıların suçluluğundan asla şüphe duymamaktayız) göstericilere karşı silah kulanma cesaretini bulan gözü dönmüş saldırganlarınadeta başı okşanmakta Kürtlere karşı yapılan linç kampanyasına adeta çanak tutulmaktadır. Devletin kolluk kuvvetleri sokakların savunmasını sokağa terk ederse ne yazık ki çok kan dökülür.

Bugün Batı illerinde Kürtlere karşı bazı odaklarca provoke edilen Kürtleri linç kampanyaları eğer Kürt illerinde yaşayan Türk nüfusa karşı da yürütülürse hiç kimsenin istemeyeceği sonuçlar doğuracağı orta.

Yüreğinde birazcık vatanseverlik ve kardeşlik duygusu olan herkesin bu karamsar tablonun kaldırılmasında üzerine düşeni yapması lazım, savaş ve çatışma kimseye yarar sağlamaz!

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..