Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Kürtler geçmişte ayrımcılığa uğradı

Kürtler geçmişte ayrımcılığa uğradı
 

“KÜRTLER GEÇMİŞTE AYRIMCILIĞA UĞRADI”

Sakın yanlış düşünmeyin. Bu cümle bir PKK sempatizanınınağzından çıkmadı. Eğer öyle olsaydı okur geçerdik. Ama maalesef bu cümleyi sarfeden Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı. Hal böyle olunca üzerinde durup biraz düşünmek gerekiyor. Sıradan birinin söylediği bir söz önemli olmayabilir. Ama bir Cumhurbaşkanının dedikleri çok önemlidir.

Şimdi bir bakalım, ülkemizin geçmişte yetiştirdiği, bu ülkeyi yöneten bunca kişi ve kurumu yabancı dergi kanalı ile şikayet eden beyefendi ne kadar haklı;

Kürtler, oy verebilir, askere gider, devletin en üst kademelerinde görev yapar, Kürt olmayan herhangi birisinin yararlandığı bütün haklardan eşit olarak yararlanır, yani her Türk vatandaşı gibidir. Onların yoğun olarak yaşadığı bölgelere diğer bölgelere göre daha az yatırım yapıldığı kabul edilebilir. Bunun da iki ana sebebi olabilir.

1) Hiçbir zaman yöre müteşebbisleri bölgelerine yatırımyapmamışlardır. Batıda her branşta yatırım yapmış bir çok Kürt kökenli müteşebbis vardır. Bu durum insana o yöre zenginlerinin kendi kökeninden olanların kalkınmasını istemediğini düşündürüyor.

2) O yöreye yeterli yatırım ve özeni göstermeyen idarizihniyet, 1950 den beri ülkeyi yöneten, bu günkü yönetiminde anası olan, teslimiyetçi, yabancı hayranı sağ zihniyettir. Bu itibarla, bu konuda herhangibir yanlış varsa, bunun sorumlusu sadece geçmiş değildir. Bu günkü yönetim de buna dahildir.

Birde sayın Cumhurbaşkanı başka bir tespitte daha bulunmuş: Derginin, "Birçok Türk başörtüsü konusunu hükümetin devleti İslamlaştırma çabasının bir ispatı olarak görüyor" sözleri üzerine de, "Benim için asıl sorun o değil. Biz başörtüsü konusunda düşünce ve inanç özgürlüğünü içeren Avrupa kriterlerini temel alıyoruz" diyor.

Bu sözleri AKP sözcüsü söylese idi, anlayışla karşılanabilirdi. Rahatsız olan milyonları sorun etmemesi, Cumhurbaşkanının tümTürkiye cumhuriyeti yurttaşlarının başkanı değil de, kendisi de kurucularından olduğu partinin sözcüsü olduğu izlenimini veriyor. Öyle ise “O benim cumhurbaşkanım değil” diyenleri nasıl suçlayabiliriz ki?

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..