Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kürtler ve sokak!

Kürtler ve sokak!
 

Sokak gösterileri, Molotoflu-havai fişekli eylemler, baltalı, sopalı ve eli silahlı insanlar, yakılan arabalar ve işyerleri, Tokattaki silahlı saldırıda yaşamını yitiren 7 asker, Molotof kokteyli atılması sonucu bulunduğu otobüste yaralanıp yaşam savaşını kaybeden bir genç kız, D.bakırdaki eylemde iddialara göre polis silahından çıkan kurşunla yaşamını yitiren üniversiteli genç, DTP’nin siyasi yaşamdan izole edilmesi ve Bulanıkta geçmişi karanlık biri tarafından taranılan halk ve yaşamını yitiren 2 insan!

Türkiye bir ay öncesinde kimsenin tahmin edemeyeceği olaylarla karşı karşıya.

Sorunun kökeninde yatan malum ”Kürt meselesi!”

Bin yıllık bir kardeşlik ve birliktelikten dem vuranlar, milliyetçilik ve vatanseverlik teraneleri okuyanlar bu ayrışma ve kamplaşmaların hızlanmasında ne yazık ki çok önemli rol oynadılar.

Ret, inkar ve asimilasyon politikaları bu ülkenin belki de bugün bu halde olmasının en önemli nedeni , düşüncelerin siyaset yolu ile dile getirilmesini engelleyenler, milletin seçtiği vekilleri milletin meclisinden attıranlar ülkenin en öncelikli sorunu olan ”Kürt” sorununun çözümünü farklı odaklara emanet etmişlerdir ne yazık ki!

Kürt sorunu adeta ateşten gömlek giymek gibi bir hal almışa benziyor, muhalefet vatanın bölünmeye doğru sürüklendiğini iddia ederken iktidar kanadı ise bu ayrışmayı önce muhalefetin yaptığını dillendirip “CHP’nin 1994 Kürt Dosyasını” elde edilmiş bir kozmuş gibi kullanmaya yeltenerek aslında savunduğu ve savunuculuğunu yaptığı projeyle çelişmektedir.

Bu ülkede herkesin aynı ve eşit koşullara sahip olmasını savunmak, kitlelere kültürel hak ve özgürlükler noktasında eşit yaklaşmak ve o eşitliğin ihlal edilmesini engellemek hem AHIM’in ve hem de vicdan sahibi herkesin savunduğu en önemli prensiplerin başında geliyor.

Kürt sorununun çözümü adına siyasilerin, akademisyenlerin ve bilim insanlarının bir araya gelmesi bu sosyal ve toplumsal travmaya çare ve çözümler üretmeleri şart, sorun üzerinden zaman geçtikçe daha kötü ve istenmeyen sonuçlar doğurmaya gebe gibi.

Barışın ve hoşgörünün topluma kanalize edilmesi , toplumsal barışın çözülmesi ama kati suretle Kürt sorununa kalıcı çözüm bulunması için yeni ve çağdaş projelerin sahaya sürülmesi gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 166
: 540
Kayıt tarihi
: 02.09.09
 
 

Batmanın Beşiri ilçesinde doğdum, Mersinde yaşıyorum, edebiyata ilgi duyuyorum, yerel ve ulusal d..