Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '15

 
Kategori
Siyaset
 

Kürtleri tanırız ki zaten buna mecburuz; yeter ki onlar kendilerini tanısınlar

Kürtleri tanırız ki zaten buna mecburuz; yeter ki onlar kendilerini tanısınlar
 

KÜRT-TÜRK KARDEŞLİĞİNİN RESMİDİR. VE BU RESİM İÇİN KÜRTLERİN PKK' YA TÜRKLERİN DE MHP'YE İHTİYACI YOK.


Türkiye’de MHP’nin düşündüğü gibi bir Kürt halkı yaşam stratejisi asla olamaz; ama hani Kürtlerin de bilmeden sahiplendikleri “yeni Ortadoğu Kürt kimliği” de Kürt halkının hayrına değil.

Saf Kürt bizim dostumuz; bozulmuş, yozlaşmış, onun bunun etki alanına girmiş, adından başa bir şeyi kalmamış ama adını da saklayan suni Kürt (sonraki Kürt) bize yabancı bir kavram. Biz birlikte büyüdüğümüz esmer yüzlü çocukların Kürdistan’ını istiyoruz. Onlar biraz da Türk’tür biliyor musunuz; bizim biraz da Kürt olduğumuz gibi. Kürtlerin devlet kurmadan önce kendi kimliklerini bulmaları lazım.

Kürtler belki bugün geldikleri nokta ve elde ettikleri kazanımları PKK’nın askeri(askeri diyorlarsa öyle olsun) mücadelesinin sonucu olarak görüyor olabilirler. Bence 30 yıllık demokratik mücadele sonucunda da buraya gelinirdi. İzin verirler miydi? Meydanlarda biber gazı, cop yemek, hapislere düşmek, sürülmek, işkence görmek… Bütün bunlar 30 yılın faturası olan 50 bin ölü, 400 milyar dolar kayıptan daha hafif değil miydi? Üstelik Türkler Kürtlerden nefret etmeyeceklerdi.

Haklı olmadığınız zaman galip olmanızın anlamı yoktur. Bu gün Kürt özgürlük hareketi kanlı bir zafer bayrağıdır. Kürtler ellerine silahları almış ve insanları öldürmüşlerdir. Elbette bu gaflette TC’nin bilinçsiz siyasetinin etkisi büyüktür. 1984’te TC’nin başbakanı ben olsaydım dağa giden çocukların önüne geçer “Durun nere gidiyorsunuz, konuşalım” derdim. Ama ne çare ki işte böyle aklını kullanamayanların “sınır ötesi operasyonları ve İmralı’sı” oldu.

Şimdi tekrar başa dönmek zorundayız… Kandil fedaileri kahramanlıklarıyla övünebilirler ama yanlışlarından utanmalılar. Dağa ilk çıktıkları yere gelip pişmanlık içinde “her şey yeniden başlasın nolur, tarihten af diliyoruz” demeliler. Ve TC İmralı’nın kapısına bir tabela asmalı “Bu utanç anıtı benim yüzümden dikildi, İmralı benim eserim”

Kürt çocukları Kerim Korkut’u tanıdıkları zaman Kürtlükleriyle gurur duyacaklar. Tıpkı Türk çocuklarının  “At sırtında doğmuşum at sütüyle büyüdüm/Ben Altay dağlarının boz yeleli kurduyum” diyen yüzyıllar ötesinden Oğuz Kaan’ın ruhunu taşıyan Kerim Korkut’u idol olarak gördükleri gibi. Son sözüm Kürtler Kürt değil, MHP’de Türk değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..