Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ismail hakkı özsarı

http://blog.milliyet.com.tr/ihozsari

04 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Kürtlerin ataları

Kürtlerin ataları
 

Tarihte ‘KÜRT’ sözcüğünü ilk kullanan Yunanlı tarihçi KSENDFON’dur. Aynı zamanda bir asker olan KSENDFON MÖ 400 yılında kaleme aldığı eserinde Mezopotamya (MEZRABOTAN) olarak adı geçen bölgede KARDUKİ (KÜRT) kavmi hakkında bilgiler veriyor.

Doğu bilimciler de bu günkü Kürtlerin atalarını MEZRABON’da yaşayan ‘KARDUKİ, GUTİ, KASİT, URATU, MED, HURİ ve NEHRİ’ kavimleri olduklarını söylemekteler.

MEDLER’den PERS’lere tarihin akışı şöyle olmuştu: MÖ 6. yy’ın sonlarına doğru Lidyalılarla Medler büyük bir savaşa tutuşurlar. Zenginliği ve gücüyle ünlü Lidya kralı savaşın 5. günü ay tutulmasını, ‘Tanrılar savaş istemiyor.’ diye yorumlar. Kızılırmak’ı iki devlet arasında sınır yaparak Medler’le antlaşma imzalar. Böylece Med devleti bir imparatorluk haline gelir.

Med kralı öldükten sonra yerine oğlu ASTYAGES geçer.

ASTYAGES Med İmparatorluğu’nu 35 yıl (MÖ 585-550) yönetir.

Yeni kral bir gece rüyasında kızının cinsel organından bir ağacın çıktığını ve bu ağacın tüm imparatorluğu kapladığını görür.

Rüyası şöyle yorumlanır : ‘Kızının evleneceği kişi zaman içinde Med İmparatorluğunu tamamen ele geçirecek ve sonlandıracak. Yerine başka bir devlet kuracak.’

Rüyasının kötüye yorumlanmasına kızan kral kızını bir Pers’le evlendirir.

Kızını evlendirdiği Pers aşağı tabakadan olup bir dilencidir. Hatta dilencilerin oymak başıdır. (Persler bu günkü İranlılardır.)

Bu evlilikten daha sonra Med İmparatorluğunu yıkacak olan KOROS adlı erkek çocuk dünyaya gelir.

KOROS’un annesi Kürt, babası Pers’tir. Sonuçta bir Kürt prensesinin oğludur. Bu nedenle Med (Kürt) ordusunda çok önemli görevler üstlenir. Zaferler kazanarak ordudaki tüm gücü ele geçirir. Daha sonra Babil’de kurulan ARYAN devletini de yanına alarak, dedesinin ordusunu mağlup eder.

Böylece MED İmparatorluğu, PERS İmparatorluğuna dönüşür. Ayrıca ARYAN olan toprakların adı İRAN olarak değiştirilir.

Batılı tarihçilere göre bu günkü İranlılar, Medlerin üvey çocuklarıdır.

 
Toplam blog
: 291
: 1113
Kayıt tarihi
: 12.07.12
 
 

Emekli öğretmenim. Kitap okumayı ve düşüncelerimi paylaşmayı çok severim. Tarih özel ilgi alanımd..