Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Kürtlerin Devletinin Olmayışı Bitmeyen Terörün Nedeni, Barzani’ye Yumuşak Tavır Belki Bundan

Hani diyelim ki bir emrivaki olur da biz yine itiraz ederken, işin içine ABD filan girdi önlemeye çalıştık olmadı aralığında referandum yapıldı, demokrasi güvencesiyle Türkmenler ve Araplar da ikna oldu; orada bir Kürdistan yönetimi kuruldu.

Türkiye’de PKK terörünün  “Dünyada bir devletimiz yok” düşüncesiyle ortaya çıktığı, direnmenin de biraz bundan kaynaklandığı; ama sınırlarımızın ötesinde kurulan bir Kürdistan’ın artık bir devletimiz var düşüncesi yaratarak terörün ateşini söndürebileceği, hatta belki PKK’nın da silah bırakacağı…

Referandum işleri biraz bozdu ama işin gerçeği Bölgesel Kürt Yönetimi Türkiye’nin partneri ve Ortadoğu’ya giriş kapısı; çıkış kapısı da şu an için Katar görünüyor. Türkiye Ortadoğu ve Arap dünyasında olmak istiyorsa bu iki kapıya ihtiyacı var, başka yerden giremez ve çıkamaz.

Yani tabii ki bilmiyoruz, bizimkisi tahmin. Hükümet 25 Eylülde yapılacak referanduma (üstelik en çok kendisini ilgilendirdiği halde) sert bir şekilde karşı çıkmayınca aklımıza bu geldi.

Sonuçlar böyle olur mu onu zaman gösterir. Uluslar arası siyasette bu tür politikalara yer var. İsrail referandum yapılsın diyor. ABD yapılmasın demiyor. Rusya sessiz kalıyor. İran istemiyor. Türkiye iyi olmaz diyor.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..