Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Kürtlerin kurtuluşu Türkiye ile olmak, Türkiye'nin kurtuluşu Ortadoğudan kopmak

Kürtlerin kurtuluşu Türkiye ile olmak, Türkiye'nin kurtuluşu Ortadoğudan kopmak
 

Valla sanki biraz ekmeğimiz Ortadoğudan geliyor gibi ama gelin biz bu kanlı ekmeği yemeyelim. Boğazımıza kadar borca batmışız, bu yüzden ona buna el açıyoruz; değilse ben aslında dışarıya bağımlı olmamızın gerekmediğini düşünüyorum. Bu bela ilişkide Müslümanlığın da etkisi var; keşke girmeseydik bu dine. Hatta çıkalım mümkünse!
 
Bizim gibi yolunu şaşırmış bir diğer halk da Kürtler...Mezepotamya'nın çocuklarına Mezepotamya adeta mezar oluyor. Onlar da bizim gibi bilinçsiz, naptığını bilmiyor. Şunu bilecekler, ortadoğuda ve tüm bu coğrafya da Kürtlerin birlikte hareket edebilecekleri tek ülke Türkiye. Kobani'deki ya da Erbil'deki akrabaları şüphesiz candan insanlar ama kafa yapılarında sorun var; IŞİD ile dura dura IŞİD'leşmişler.
 
Ancak Uludere faşistleri ve PKK borazanı Kürt şahinler her iki halk için de büyük sorun. Kürtler AKP'ye yanaşıyorlar ya da Ortadoğudan kopmak istemiyorlar(hatta entegre olmak istiyorlar) ama hata yapıyorlar. Beyaz Türklerin Kürtleri kabul etmeyişlerinin sebebi Kürt oldukları için değil, Ortaduğu kafasına sahip oldukları için.
 
Kürt bağımsızlık hareketinin PKK gibi çağa yakışmayan bir örgüt eliyle olması büyük talihsizlik. Ben hala Kürtlerin bu şekilde özgür olamayacaklarını düşünüyorum. PKK ihtilali bir Fransız ihtilali olsaydı ben de  destek verirdim. PKK ihtilali bir IŞİD ihtilali. Yani çözüm süreci başarılı olsa bile biz yine oralarda kavga eden Kürtleri göreceğiz.
 
Ne Türkiye için ne de Kürtler için Ortadoğu gelecek olamaz. 50 yıldır Bursalarda, Edirnelerde yaşayan Kürtler için eminim ki ne PKK var, ne de Kobani. Kimliklerini kaybettikleri için böyle değil, gerçeği gördükleri için böyle. Asıl kimliğini kaybedenler Kobani dağlarında Kürdistan hayali kuranlardır.
 
Kürtler için Kürdistan şarttır ve Kobani bizimdir ama bu ülkeye ve insanına yabancı olmamak kaydıyla. 
 
Ben Türkiyeli ve Türkiyeli olmayan Kürdü bir bakışta tanırım; çünkü Gençlik Parkında dolaşmıştır. Kürtlerin ve Türklerin kurtuluşu PKK'nın tasfiyesi, Uludere faşistlerine rest, Kobani'ye veda, Avrupa'ya merhaba...
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..