Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Kürtlerin sınırdışı edilmesi çok doğru

Kürtlerin sınırdışı edilmesi çok doğru
 

Türkiye'nin yapamadığını KKTC yaptı!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 24 şehit 19 askerinde yaralanma olayı sonrası KKTC öğrenciler birbirleriyle tartışıp kavga ettiler. Bakanlık acil olarak 16 kürt gencini sınırdışı etti.

Peki bu hareket neden doğru? 

24 askerinin, bu ülkenin birliği, bütünlüğü için şehit düşen kişiler için bir günlük anma törenleri bile azdır aslında.

Bu anma törenleri ne bir siyasi harekat ne de sadece bir kesimi ilgilendiren bir hareket değildir. Her Türkiye Cumhuriyeti hatta KKTC vatandaşının selameti için canlarını ortaya koymaktadırlar.

Bugün polise taş atmanın, tokat atmanın normalleştiği bu dönemde bu noktaya gelinmesinin de en büyük pay sahibi olan AKP iktidarı olanlara seyirci kalmaya devam ediyor. Unutmayın ki sadece AKP döneminde bu ülkenin yargısı sınıra yani teröristlerin ayağına kadar gidip mahkeme kurdu! Bu hükümetin döneminde yine teröristler alkışlarla kamyonlar üzerinde milletvekili gibi halkı selamlayarak karşılandı! Yine bu hükümet zamanında terör örgütüyle, bugün şehitleri anma töreninde bile olay çıkaranların patronlarıyla masaya oturuldu!

Ve son bomba! Önce ''Kürt açılımı'' sonra ''Demokratik açılım'' ismi ne olursa olsun aslında ''PKK ya taviz verme açılımı'' diyebiliriz.

Benim sahip olduğum T.C kimliğine kürdüyle, lazıyla, çerkeziyle, romanıyla her vatandaş da sahip. Meclise bakıldığında kürt milletvekillerinin olduğunuda görmek hatta bakanları görmek için çok büyük çabaya gerek yok. 

Son olarak yazımı bir alıntıyla bitirmek istiyorum, bu söz herşeye cevaben yeterlidir kanaatimce.

''Amerika Birleşik Devletleri’ni de örnek verebilirim. Bugün New York’ta 10 milyon İtalyanca konuşan insan var.

Bunlar kalkıp ta biz ayrıyız, kimliğimizin tanınmasını istiyoruz burada bir İtalyan Devleti Cumhuriyeti kuracağız diyemezler. Yahut bir federasyon kuracağız diyemezler… Amerikan vatandaşıdırlar, resmi dilleri de İngilizcedir.

Başka şeyler de var.

Dakota eyaleti var Amerika’da. Burada da 7 milyon Almanca konuşan insan var. Fakat bunlar kalkıp özerklik istiyoruz, federasyon istiyoruz veya bağımsız bir Alman Devleti kuracağız resmi bir Almanya olacağız diyemezler…

Onun için Türkiye’de sizde Kürtçe resmi eğitim dili olacak, Kürtçe, televizyon dili olacak, ondan sonra bu bölgeye federasyon verilecek, Kürt kimliği tanınsın diyemezsin.

Bunu dediniz mi, ülkeyi parçalamaya karar verdiniz demektir.'' Alparslan Türkeş

 
Toplam blog
: 13
: 629
Kayıt tarihi
: 20.09.11
 
 

Spor Muhabiri ..