Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '09

 
Kategori
İzmir
 

Kurtuluş' tan bu yana 87 yıl sonra elle dikilen Bayrağımız gün yüzüne çıktı

Kurtuluş' tan bu yana 87 yıl sonra elle dikilen Bayrağımız gün yüzüne çıktı
 

İşte! Yıllar sonra ortaya çıkan Türk Bayrağını teslim eden aile toplu halde


FLAŞ....FLAŞ.....FLAŞ!...

Karşıyaka’da çok anlamlı bir Atayı anma günü yaşandı. Kurtuluş günü, kurtuluş şenlikleri sürerken, Atatürk’ün K.Yakaya gelişi sırasında, bir gecede elle diktiği Türk Bayrağını bu güne kadar muhafaza eden aile, bu bayrağı müzeye bağışlayarak Başkan Cevat Durak’a teslim etti ve tören sırasında herkesin gözünden yaşlar aktı.

Karşıyakalı Kara Fatma’nın bu bayrağı, Karşıyaka’daki Latife Hanım Köşkünde sergilenecek. Kara Fatma’nın kızları Gülizar Okkan ile Nuriye Ortasungur ve yakınları katıldı. Kara Fatma’nın kızları, “Üzerimizden büyük bir yük gitti. Bu zamana kadar ortaya çıkarmamıştık. Bu bayrak, Karşıyaka’ya ve bu müzeye yakışacak. Atamızın Karşıyaka’da çok hatıraları var” diyerek gözyaşları içinde konuştu.

Başkan Durak da “ Bu zamana kadar bekleyip bayrağı teslim etmeleri büyük bir vatanseverliktir. Atamızın anası da K.Yakada yatmaktadır. Bütün olaylar, peşi sıra burada örtüşmektedir. Bu jesti yapan aileye minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Öte yandan da Mustafa Kemalin Özel Kalem Müdürlüğünü yapan A.Rıza Erdim tarafından çekilmiş 9 adet orijinal fotoğraf, yazışmalarda kullandığı 2 adet Atatürk logolu zarf, Atatürk’ün banyoda kullandığı 1 şişe koku da köşke bağışlandı.

Kara Fatmanın kızı Nilüfer Hanım, şöyle dedi: “ Annem, 1978 yılında 75 yaşında vefat etti. Henüz 19 yaşında iken bulabildiği kırmızı ve beyaz kumaşlardan siyah iplik kullanarak bu bayrağı dikmiş. Annem, her bayramlarda bu bayrağı sandığından çıkararak balkona asar, sonra öperek onu tekrar yerine kordu. Bu bayrağı sonradan ben, muhafaza altına aldım” dedi.

Törene ilgi büyüktü bu 10 Kasım anma gününde. Herkeslerde bir gurur vardı Türk olmanın ve K.Yakalı olmanın da. Gözler yaşlı, omuzlar gerili, başlar da dikti.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..