Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '12

 
Kategori
Sinema
 

Kurtuluş Son Durak

Kurtuluş Son Durak
 

Bu akşam arkadaşlarla sinemaya gittik. Kurtuluş Son Durak, son yıllarda izlediğim en güzel yerli filmlerden biriydi.

Sıradan bir mahallede yaşayan, sıradan kadınların yaşamlarından kısa bir kesit verilirken, hem ülkemizin en önemli sorunlarından kadına şiddeti gündeme getiren, hem de eğlendiren bir film olmuş. Hem şiddet, hem eğlence nasıl bir arada olur demeyin. Bu da filmin güzelliği işte.

Saadet apartmanına taşınan bir psikologla yaşamları değişen dört kadının hikayesi. Karakterler çok güzel anlatılmış, o kadar hayatın içindenler ki, hiç biri eğreti durmuyor.

Kadına uygulanan şiddetin boyutları da çok güzel göz önüne konuyor. Hiç şiddete uğramamış veya uygulamamış bir insan bile, karakterlerle empati yapıyor ve onları anlıyor.

Filmin tanıtımı şöyle:

Psikolog Eylem (Belçim Bilgin) terk edilmiş olmanın acısını bastırmak ve hayatına yeni bir çevrede devam etmek için yeni bir muhite taşınır. Burada sıradan hayatlar yaşıyor gibi görünen sıra dışı kadınlar Eylem`in hayatını baştan aşağıya değiştireceklerdir.

Ömrü boyu yatalak babasına bakmış olan Vartanuş (Demet Akbağ); mafya babası sevgilisinin kendisini sürekli oyladığını fark eden Goncagül (Nihal Yalçın); çocukları için kendisini koca dayağına iyice alıştırmış olan Gülnur (Ayten Soykök) ve onunla aynı acıyı çeken kızı Tülay ( Damla Sönmez) ve bütün bunların içerisinde hayata pembe gözlüklerle bakmaya çalışan kuafor Füsun (Asuman Dabak), psikolojisini toplamaya çalışan Eylem`i Kurtuluş son durakta bulacaktır...

Şiddettin ister psikolojik, ister fiziksel her türlüsüne karşı olan bu kadınlar beraber daha da güçlü olduklarını keşfedeceklerdir...

Filmi daha fazla anlatıp, izleyecek olanların keyfini kaçırmak istemiyorum. Ancak ısrarla izlemenizi tavsiye ediyorum. Film gerçekten izlenmeyi hak ediyor. Gerek oyunculuk, gerekse çekimler çok hoş. Bu arada kısa bir not düşeyim. Yavuz Bingöl’ü seviyorsanız, biraz şaşıracaksınız:)                                                                                                     

Umarım gişesi iyi bir film olur. İyi eğlenceler… 

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 111
: 5210
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

1997 yılında öğretmenliğe başlamış bir mühendisim. Bir oğlum var. Çocukları ve yaşamı seviyorum. ..