Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '11

 
Kategori
Güncel
 

Kurtuluş ve Çanakkale Muharebelerinde Kürtler (İkinci Bölüm)

Kurtuluş ve Çanakkale Muharebelerinde Kürtler (İkinci Bölüm)
 

Kurtuluş ve Çanakkale Muharebelerinde Kürtler (İkinci Bölüm)


TÜRKİYE CUMHURİYETİ KURULUŞUNDA  

Kurtuluş ve Çanakkale Muharebelerinde Kürtler  

İKİNCİ BÖLÜM 

Ana muhalefet kendi içerisinde açmazlarla dolu bir serüvenin yolculuğunu hala tamamlayamamıştır. Diğer muhalefetteki Milliyetçi Hareket Partisi MHP ise, yine muhalefet gücünü kullanabilme aczi içerisindedir. 

Zaten bugünlere gelinişte ve TBMM’deki Kürt siyasallaşmasının yegane yaratıcılarından birisi de dönemin iktidarında hükümette bulunan Bülent Ecevit’in Genel başkanı olduğu DSP ile, Devlet Bahçeli’nin Genel Başkanı olduğu MHP çok fonksiyonel rolleri üstlenmişlerdir. 

Bugün ABD’nin tüme yakın eyaletlerinde idam cezası ABD Kanunlarına aykırı davranan suçlularına uygulanmaktadır.  

Ancak gerek Avrupa Birliği ülkeleri ve gerekse de ABD dünyanın tüm sömürülmeye hedefledikleri ülkelerinde idam cezalarının kaldırılmasında öncül rolleri üstlenmişlerdir ve üstlenmeye de devam etmektedirler. 

PEKAKA ve bugün TBMM’deki Kürt taraftarı siyasetin bilinen kesin vazgeçilmez lideri Abdullah ÖCALAN’dır. 

Kürt halkına göre, Abdullah Öcalan, Türk Milletinin büyük kurtarıcısı, Mustafa Kemal Atatürk ile eş değerde hatta onların anlağında ondan da üstün bir şahsiyettir. 

Türkiye’deki yeni yetişen tüm Kürt çocuklarına, fikirsel ve eylemsel Kürt hareketçileri Kürt Halkının kurtarıcısı olarak onu tanıtmaktadırlar. 

Durum böyle olunca da, cahil o çocukların ebeveynleri ile yine o çocuklar sahalara, ellerinde APO denilen o kişinin fotoğraflarıyla yer alabilmektedirler. 

Eskilerde suç olan bu tür eylemler günümüzde meşru olabilmekteyse yine bunun adımları da, AB ve ABD yönlendirmesinde, AKP tarafından çıkartılan, küçük çocuklara ceza muafiyetleri ile ötelenmiştir…. 

Türkiye’de bir Kürt çocuğun, ben Atatürk’ü sevmiyorum, Atakürt’üm Abdullah Öcalan’dır, demesine karşı yasal suç unsurları da böylece, baklava börek çalan küçük hırsızlıklar ve yaramazlıklar yapan çocukların suçlarının arasına katılarak, Türklüğe karşı yeni bir Kürt müdafaa mekanizması işler hale getirilmiştir. 

Her şey iktidar ve muhalefetlerinin yer aldığı TBMM’de gözler önünde Türk milletinin sakin seyri ahvalinde meşrulaşmaktadır. 

Türkiye’ye karşı yıllarca silahlı eylemlerin odağı olan ve azmettirici APO kod adlı bu kişinin, bir ABD siyasi destekli oyunuyla Türkiye’ye getirilmesi esas itibarıyla Türkiye ve AB ile ABD Hükümetlerinin ortak anlaşmaya vardıkları gizli bir protokolün icra edilmesidir. 

Bunun daha doğru anlatımı, Abdullah Öcalan konu edilmeksizin, AB’nin kriterleri çerçevesinde, Türkiye’de idam cezalarının kaldırılmasının TBMM’den geçirilmesi isteminin protokolüdür. Bu protokolün Türkiye tarafları ise dönemin hükümetinde bulunanlardır. Yani DSP-MHP-ANAP siyasi misyonlarıdır. 

Sık sık Türkiye muhalefetinde, ülkücü milliyetçilik söylemleri ile sözde Türklüğe sahip çıkan, MHP milletvekillerinin de içinde bulunduğu o iktidar sürecinde, Türkiye’de idam cezası kaldırılmış, APO kod adlı PEKAKA liderine de, gözetim altında, özel bir adada, “İMRALI ADASI” binlerce Türk vatandaşı aç ve sefil iken özel olanaklar ve tabiri caiz anlatımıyla özel bir korunma statüsü sağlanmıştır.  

Abdullah Öcalan, bugün korunarak beslendiği, tüm gereksinimlerinin en mükemmel olarak karşılandığı sözde cezaevinde, önümüzdeki günlerde, Türkiye’de yeniden çıkartılacak olan eğitim öğretim affı sonrasında, büyük bir olasılıkla, yarım bıraktığı, üniversite öğrenimini de tamamlayacaktır. 

Hatta beklenilen odur ki, AKP’nin ABD’den gelecek bir emrivaki ile hareketle, TBMM’de bulunan, Kürt Halkının temsilcisi olduklarını söyleyen siyasi partiden seçimlerde aday gösterilmesinin önü de açılır ise şaşırmamak gerekecektir. 

Çünkü bu eylemin ön ısındırma hazırlıkları yine, AB ve ABD tarafından, ana muhalefetteki CHP ‘ye motive edilmeye çalışılmaktadır.  

CHP bugünlerde, Ergenekon tutukluları olan aydınları 2011 seçimlerinde milletvekili adayı göstererek onları cezaevlerinden dokunulmazlık bağlamında kurtarmak istemindedir. 

Bunun ardındaki esas yapılmak istenilen ise Abdullah Öcalan ve benzerleri gibi PEKAKA yöneticilerinin de bu olanaktan yararlanmaları ise, oyunun gizli bölmesindeki, gizlenmiş sandığın içerisinden çıkartılacaktır. 

Şimdi tüm bunların öncesi yani, yazımızın girişinde de değindiğimiz, 06 Haziran 2009 tarihindeki, o zamanın siyasi Kürt taraftarı partisinin milletvekillerinden olan, DTP’li Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Türkiye’nin tarihinde şanıyla yer alan Çanakkale Şehitlikleri’nin topraklarını esasen nefretle çiğneyerek geziyor. 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜMLE DEVAM EDECEKTİR 

Kaynaklar: 

Mohamed Rahmani, politics, socio-political assessment of Turkey and the Kurdish question, the course notes. "Course Information"2003 

Atatürk Sitesi http://www.ataturksitesi.com 

Cumhuriyetci Ulusal Hareket Blog Sitesi 

Kürt kimliği nedir, ne değildir. Ataturkçü Siyaset Akademisi Ders Notları, 2007 Öner Samanlı 

Bugünün Kürdünün, tarihteki Türklüğü üzerine. Ataturkçü Siyaset Akademisi Ders Notları, 2008 Öner Samanlı 

Laik kimlik mi, Hizbul-Kürt Ortaklığı mı. Ataturk Forum Makale, 2009 Öner Samanlı 

…. 

… 

.. 

Türkiye’ye Sevgilerimle. 

….. 

… 

.. 

Muhammed RAHMANİ 

30.01.2011 Illinois – ABD 

TEKSAS - ABD 

e-posta: muhammedrahmani@hotmail.com 

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=2291978 

 
Toplam blog
: 25
: 4253
Kayıt tarihi
: 11.12.10
 
 

Muhammed Rahmani, İran'lı baba ve Türkmen annenin çocuğu olarak, Hazar Denizi kıyılarındaki, (Bandar..