- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 1161
Kuru fasülye humusu

KURU FASÜLYE HUMUSU (ALINTI)
Daha önce yaptığım aşureden kalan 1 kâse haşlanmış kuru kuru Fasulyeyi, piyaz yapmak istemedim. Eşim kuru fasulye humusun seviyor. O nedenle ben de humus yapmaya karar verdim.
YAPILIŞI;
Bir gece önce ılık suda bekletilen 1kase fasulye suyu süzülerek düdüklüde haşlanır,^soğuduktan sonra suyu süzülür. İçine 3 diş sarımsak, yıkanıp ayıklanmış ince kıyılmış 1 demet maydanoz ve dereotu, 1 avuç ceviz içi, hepsi birlikte rondodan çekilir. İçine isteye bağlı kırmızı pul biber, kimyon, tuz, 3 kaşık sıvı yağ 1 kaşık limon suyu, yarım çay bardağı tahin konulup iyice karıştırılır, gerekirse 2 kaşık su ilave edilebilir. Servis tabağına alınan humusun üzeri maydanozla süslenir.Afiyet olsun
NAHİDE ÇELEBİ
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Elinize sağlık hocam teşekkürler.SEVGİLER.
Şennur Köseli 07.12.2012 9:24- Cevap :
- Ben katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.NAHİDE 07.12.2012 20:26
Afiyet olsun......)))))
Abdülkadir Güler 06.12.2012 18:35- Cevap :
- Hocam iyi akşamlar. Hanımefendi bir denerse çok beyeneceğinizden eminim.Teşekkürlerimle selam ve saygılarımı iletiyorum.NAHİDE ÇELEBİ 06.12.2012 19:37