Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1161
 

Kuru fasülye humusu

Kuru fasülye humusu
 

KURU FASÜLYE HUMUSU (ALINTI)


Daha önce yaptığım aşureden kalan 1 kâse haşlanmış kuru kuru Fasulyeyi,  piyaz yapmak istemedim. Eşim kuru fasulye humusun seviyor. O nedenle ben de humus yapmaya karar verdim.

YAPILIŞI;

 

Bir gece önce ılık suda bekletilen 1kase fasulye suyu süzülerek düdüklüde haşlanır,^soğuduktan sonra suyu süzülür. İçine 3 diş sarımsak, yıkanıp ayıklanmış ince kıyılmış 1 demet maydanoz ve dereotu, 1 avuç ceviz içi, hepsi birlikte rondodan çekilir. İçine isteye bağlı kırmızı pul biber, kimyon, tuz, 3 kaşık sıvı yağ 1 kaşık limon suyu, yarım çay bardağı tahin konulup iyice karıştırılır, gerekirse 2 kaşık su ilave edilebilir. Servis tabağına alınan humusun üzeri maydanozla süslenir.Afiyet olsun

 

NAHİDE ÇELEBİ 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Elinize sağlık hocam teşekkürler.SEVGİLER.

Şennur Köseli 
 07.12.2012 9:24
Cevap :
Ben katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.Sağlık ve mutluluk dileklerimle.NAHİDE  07.12.2012 20:26
 

Afiyet olsun......)))))

Abdülkadir Güler 
 06.12.2012 18:35
Cevap :
Hocam iyi akşamlar. Hanımefendi bir denerse çok beyeneceğinizden eminim.Teşekkürlerimle selam ve saygılarımı iletiyorum.NAHİDE ÇELEBİ  06.12.2012 19:37
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1967
Toplam yorum
: 12042
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1034
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster