Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

25 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
949
 

Kuru kayısı reçeli

Kuru kayısı reçeli
 

 Kayısı mineral, potasyum ve vitamin deposu. Lif yapısından ötürü sindirim sorunlarına iyi geliyor, stresi ve kansızlığı önlüyor. İçerdiği zengin A vitamini cilt bozukluklarının ve tedavisinde etkili.

Gece körlüğünü önlüyor, bağışıklık sistemini koruyor. Yaşlanma etkilerini geciktiriyor.

Kuru kayısı alırken koyu renkli ve şekilsiz olanların, yani koruyucu madde içermeyenlerin tercih edilmesinde fayda var. Ama ben reçel yapacağım için aksine sarı sarı olanlardan aldım.

Bizim gibi çok reçel yiyorsanız ve kış aylarında reçeliniz bitiyorsa kuru kayısıyla reçel yapmayı deneyin. Tazesini aratmıyor.

Malzemeler

½ kg kuru kayısı

1 kg toz şeker

1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu

2 litre su

Kayısıları yıkayıp sularını süzdükten sonra bir tencereye alın ve bir gece bu şekide bekletin. Suda bekleyen kayısılar şişecektir. Sabah kısık ateşte kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekerini ekleyip kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatın. Bu arada üzerinde oluşan köpükleri delikli kepçe ile alın. Limon suyunu ekleyip bir-iki taşım daha kaynatın. Temiz ve kuru kavanozlara doldurup ağzı açık olarak soğumaya bırakın. Serin ve ışık görmeyen bir yerde saklayın.

Afiyet olsun.

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

 


 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Nefis görünüyor elinize sağlık. Sevgiler...

Cemile Torun 
 03.04.2012 14:41
Cevap :
Cemile hanım desteğiniz ve ilginiz için çok çok teşekkür ediyorum. Sevgiler,  04.04.2012 9:25
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 82
Toplam yorum
: 30
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 1843
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster