Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kuru Temizleme İş Fikri

Para kazanmak Günümüzün en büyük gereksinim duyulan sektörlerinden birisi kuru temizleme sektörüdür. Kuru temizleme sektörü, ülkemizde ve dünyada yıllardır yapılan ve asla bitmeyecek bir meslek grubudur. Artık kendi işletmelerini kuran insanlar olduğu gibi bayilik alan insanların da sayısı azımsanmayacak derece de fazladır.

Kuru Temizleme İçin Gereken Önemli Hususlar Neler

1- İş planı hazırlanması. İş planı, projeyi hazırlarken sizlere yol haritası olacaktır. Nasıl bir sistemle ilerleyeceğinizi belirlersiniz ve bu şekilde işlerinizi daha kolay ve hızlı bir şekilde yaparsınız.

2- Kuru temizleme dükkânınızı açarken, açmanız için gerekli olan ve eksik olması halinde dükkanınıza kilit vurulmaması gibi önemli bir husus olan ruhsatları, izinleri ve sigortaları alın. Vergi dairesi, ticaret odası ve buna benzer bütün kurumların sizden istediklerini yerine getirdiğinizden emin olun..

3- İşletmeniz için yer bulun. İşletmenizin yeri ve konumu çok önemlidir. İş yerinizin konumu ne kadar işlek olursa müşteri potansiyeliniz o kadar artacaktır. Aylık olarak kirasını ödeyebileceğiniz ve hedef kitlenize uygun bir yer bulmalısınız.

4- Gerekli ekipmanları satın alın ve sisteminizin tam çalışır bir hale geldiğinden emin olun.. Kuru temizleme sektöründe kendinize bir işletme açıp aynı zamanda piyasa da yer açarken özel ekipmanlara ihtiyacınız olacaktır. Tam otomatik kuru temizleme makinesi veya hidrokarbon kuru temizleme makinesi, tam boy ütü makineleri , askı dolapları ve muhafaza konteynerleri bunlardan başlıcalarıdır.

5– İşletmenizin en büyük özelliklerinden biri de eleman olmasıdır. Elemanınız olduğu takdirde siparişlere daha hızlı yetişebilir ve aynı zaman da daha fazla iş alabilir ve üretim hizmet stokunuzu arttırabilirsiniz. Bununla beraber artacak olan iş yükünü de paylaşarak kendinizi yönetim, plan, bütçe gibi konulara adayabilir, kendinize vakit ayırabilirsiniz.

6–  Her şey tamamlandıktan sora en önemli hususa geldik, reklam. Reklam her işletme için olmazsa olmaz konulardan biridir. İşletmenizin reklamını muhakkak yapın. İşletmenize yakın lokasyonlara kampanyalı afişler ve broşürler yapıştırabilirsiniz. Bununla çevrenizde ki müşteri potansiyelini kendinize çekmiş olursunuz. Bununla birlikte sosyal medya hesaplarınızı aktif bir şekilde kullanın. Facebook, Instagram, LinkedIN gibi sosyal medya hesaplarında aktif olun. Bununla birlikte internet sitelerine reklamınızı muhakkak verin. Doğru reklam, daha fazla aktif müşteri demektir.

 



mavimorfikirler

 
Toplam blog
: 16
: 342
Kayıt tarihi
: 03.07.18
 
 

İş deneyimleri ve gelecekte yapılabilecek işler hakkında yazılar yazmayı düşürünere bu blogu kurd..