Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '20

 
Kategori
Sağlık
 

Kuru Üzümün Faydası

Kuru Üzümün Faydası

 

Herkes kuru üzümü sever, önemli olan bilinçli tüketmek. Bu konuda araştırma yaptım ve aşağıdaki bilgilere ulaştım, sizlere sunuyorum. Sağlıklı mutlu kalın.

NAHİDE ÇELEBİ

 

Kuru üzüm, içeriğindeki mineraller açısından oldukça zengin olup, sindirim sorunu yaşayanlara tavsiye edilen gıdalardan biridir. Önemli bir faydası da sağlıklı bir
enerji kaynağı olmasıdır. Enerjinizin düştüğünü hissettiğiniz zamanlarda kuru üzüm tüketmek en sağlıklısıdır. Dikkat edilmesi gereken şey kuru üzümdeki kalori miktarıdır. 25 gram kadar kuru üzümde 80 kalori yer aldığı için, tükettiğiniz kuru üzüm miktarını kontrol altında tutmalısınız.

Kuru üzümün faydaları nelerdir?

1- Antioksidan özelliktedir: Antioksidan etkisi bulunan fenoller açısından oldukça zengin olan kuru üzüm, hücre yapısını oksijene bağlı gelişen hasara karşı korumaktadır. Taze üzüm kuru üzüme nazaran daha çok antioksidan içerdiğini de belirtmek gerekir.

2- osteoporoz hastalığına karşı etkilidir: İçeriğinde bulunan boron minerali, tüketilen besinlerle alınan kalsiyumun vücutta daha etkin bir şekilde emilimini sağlamaktadır. Araştırmalarda boron mineralinin osteoporoz hastalığına karşı koruma sağladığı da belirlenmiştir. 3- Göz sağlığına iyi gelir: Sarı nokta hastalığı olarak adlandırılan makula dejenerasyonu riski kuru üzümle önemli ölçüde azaltılabilmektedir. Yapılan araştırmalarda her gün 3 kase taze meyve yenmesi sarı nokta hastalığının oluşma riskini %36 oranında düşürmektedir. 4- Sindirim sistemini çalıştırır: Her gün 1 avuç kuru üzüm tüketirseniz kabızlığı önlediğiniz gibi, bağırsakların çalışmasına da katkı sağlarsınız. 5- Asit dengesini korur: Kuru üzümde potasyum be magnezyum mineralleri bol miktarda bulunur. Bu sayede vücudun asit dengesinin korunmasına katkı sağlanır. Gut, böbrek taşı, romatizma ve kalp hastalıklarından korunabilmek için vücuttaki asit dengesinin korunması gerekmektedir.

6- Demir eksikliğini giderir: Kuru meyveler içinde demir yönünden en zengin besin maddesi olan kuru üzüm, günlük 25 gram kadar tüketildiğinde vücudun günlük ihtiyacının %3’ünü karşılamaktadır. Bu etkisi nedeniyle demir eksikliği anemisinin tedavisinde önerilmektedir.

7- Diyete yardımcıdır: Yüksek kalorisi ve şekerli olması nedeniyle diyetlerde kullanılmasa da, özellikle tatlı ihtiyacı duyulduğunda başka gıdalar tüketmek yerine kuru üzüm tüketmek çok daha besleyici olacaktır.8- Enerji desteği sağlar: Vitamin ve mineralleri bakımından oldukça kaliteli bir enerji kaynağı olan kuru üzüm, halsizlik ve yorgunluk hissettiğiniz zamanlarda tüketebileceğiniz bir besindir.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..