Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kurucaşile nerededir?

Kurucaşile nerededir?
 

Kurucaşile nerededir?


Çevremizde çok tanık olmuşuzdur.Kurucaşile nerede diye…. İşte Kurucaşile…

Kurucaşile; geçmişte Zonguldak ilinin bir ilçesi iken; günümüzde Bartın ilinin Karadeniz kıyısında denize paralel uzanan dağların eteğinde kurulmuş ahşap tekne yapımı ile ünlü bir ilçesidir.

Bartın'ın 60 km. kuzeydoğusunda, Zeytin ve Sandal burunlarıyla sınırlanan şirin bir kasabadır. Batı Karadeniz sahilinde 1965 yılında Devlet Kara Yolları tarafından yaptırılan ve 1974 yılında asfalt ile kaplanan, 010 nolu karayolu üzerinde, zengin doğa güzelliklerine sahip bir kıyı kasabası görünümündedir.Kuzeyinde Karadeniz denizi, güneyinde Bartın ili, doğusunda Cide ve batısında Amasra ilçeleri bulunmaktadır. Karayolu Bartın ve Kurucaşile arasında Amasra’nın Kalaycı köyüne kadar bölünmüş yol niteliğindedir. Çakraz-Kurucaşile arasında beş adet tünel yapımı halen devam etmektedir. Bu tünellerden biri bitmiş, bir diğer ise bitmek üzeredir. Diğer üç tünelin ise hazırlık ve yapım çalışmaları devam etmektedir.

İlçenin rakımı deniz seviyesinden 1500 metreye kadar çıkmaktadır. İlçenin güneyi Küre dağlarının bir uzantısı olan Karadağ, Kayaardı ve Karsaduran dağları ile çevrilidir. 159 KM2’lik yüzölçümünün  %40’ı ormanlarla çevrili olan ilçede tarım alanı yok denecek kadar azdır. İlçede tipik Karadeniz iklimi hakim bulunmaktadır. Buna göre kışları soğuk ve yağışlı yazları ise ılık ve yağışlı geçmektedir.

 
Toplam blog
: 37
: 949
Kayıt tarihi
: 08.03.13
 
 

Maden kenti ya da emeğin başkenti Zonguldak'ta doğdum. Bartın'a bağlı "ahşap tekne yapımında bir ..