Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '21

 
Kategori
Felsefe
 

Kurucu İnşa Kolektiftir 10

Demek ki ilk oluşumlar dışa kapalı, yalıtıma bir sosyolojik alan içindedirler. Yalıtıma alan da avcı toplayıcı eylem; gözcü olma eylemi; savunma yapma eylemi, koruyuculuk eylemi gibi birbirine karşılık ve eş anlı düzen süreçleriyle vardı. 
 
Yani yalıtıma alan: avcı-savunmacı gibi farklı tür enerji harcamasını gerektiren kişisi işgüçleri bağlamında yardımlaşma, paylaşma gibi bir tür işgücünü; diğer tür işgüçlerine karşılık işgücü değişimlerine dayalı olmakla alan içinde sağlasan türü düzenli birçok parça ilişkileriyle vardı.
 
Düzenli ilişkiler; ihtiyaçlar hiyerarşisi dediğimiz kişisi temel ihtiyaçların karşılanmasına denk gelen bir ilişkilenme ve düzenlenmedirler. İlişki ve düzenlenmeler kişiye göre olsalar da bileşen bağlanım enerjisi nedenle kişinin dışında; kişinin istek ve bilincinden bağımsız düzenleşimdirler. 
 
Ama bu düzenleşim ve organizasyon her durumla kişinin ihtiyacına ve pay alıp yararlanmasına göre gönderilidirler. Ve mutlaka KOLEKTİF GÜÇ İLE EŞANLI ORTAYA KONURLAR.
 
Kolektif alan; kişinin dışında ve kişinin isteklerinden, kişinin bilinç ve iradesinden bağımsız etki olmakla birlikte temel ihtiyaçlarına tabii karşılık değişimle, eşanlı süreçlerle, sağlasan olmakla; yaptıran, düzenleten güçtür. 
 
Kolektif alan kişilerde ortak olan, kişilerin temel sağlanmaları üzerine ayağını basan bir kolektif bağlanım yasası; bu bağlanım enerjisiyle eş anlı ve aynı anda birçok süreçleri başlatmak gibi kolektif güç ve yaptıran güç olmak gibi enerji değişimlerine ve enerji dönüşümlerine uğramıştır.
 
Ava giden kişi, geride kalan yavru ve yaşlı hastalar, her an tehdit altındaki kişiler olmakla huzursuz, tedirgin ve kaygılı durumla diken üstündedirler. Av gitmek bir yana av bulamama endişesi, savunma endişesi eş anlı ve bir aradadır.
 
Kolektif alan kişilerin ortak kaygılarını oluşan konu ve özelliklere bağlanım yapacak bir hitapla, kişisi bencilliklerin karşılanmasını esas almakla ve bunları aynı anda eş anlı ve güvenlikli biçimde başlatıp ortama sağlamaları yaptırmakla çekici olup; kişileri kolektif alana yakınsatıcı olmaları nedenle, ortaklaşan özellikler kişileri birbirine yakınsatıcılardı.
 
Kolektif yapıyla ancak eş anlı ve aynı anda başlayan birçok ve bir arada süreçler kişinin kaygılarını en aza indirir. Kaygıların gidermesiyle kişiler en az enerji harcama düzeniyle huzur ve güven içindedirler. 
 
En az enerji harcama ve en az enerjiyi kolayca sağlayan strateji, yol ve akış daima hayat için cazip olan yakınsanan bir yönelimdir.
 
Böyle olunca temel yakınsatıcılar, alan yönüne göre olup ta kolay olana yönelen kolaylaştırıcı cazip, çekici bağlanım olmaktadır. Kolektif alan akışı zaten alan temel yakınsatıcılar yönüne göre olup, kolay olana yönelme; kolaylaştıran bir eğim alanıdır. 
 
Kolektif alanın sizin dışınızda ve sizin istek ve iradenizden bağımsız yönü biraz alan yönüne ters bir akış gibi gelse de sonuçta bu durum da alan yönü akışını ortaya koyup, alan yönünü sürdürülebilir yapan düzenlemektedir. 
 
Kolektif alan da kendi içinde düzenlemelerle, isteklerinizden bağımsız bir yaptıran güce ve kolektif güce dönüşecek korunum ve geri bağlanım yasasını ve yasanın özelliklerini oluşmaktadırlar. 
 
Organizma yalıtımladır. Bu yalıtım; bilen, eylemli özneyle kişiyi oluşur. Bu kişiye biyolojik birey veya fert te denir. Yaşın kuruya, hafif olanın ağıra, azın çokla, düz olanın eğriye, işlevin işlevsize oran oluşundaki fark seçilime ilişkin eğimle bağlanım ilişkileri seçilimdi. 
 
Bu kendi kendisine eğim alanlı seçilimler yalıtıma kişinin içinde kendi dışındaki yaşama dek geri bağlanım yapmanın korunan yasasıdır. Kişi yalıtılan bu organizeni öznel, özel bağıntı oluşla kişidir. Yalıtıma bir kişi en az dış dünya ilkesiyle, dışa bağlı bir enerji sağlama ve enerji düzenlemesi içindedir.
 
Yalıtımlı organizasyon organizmanın kendisine: dışarıda enerji girdisi yapması vardır. Dışarıya atık bırakma eylemi vardır. Dışarıdaki ve içteki etkilere karşı tepki oluşturma özelliği vardır. Dıştaki aniden olmayan çevre değişmelerine karşı uyum sağlama dediğimiz adaptasyon süreci vardır. İç düzenleşimle oluşan ilişkin yaşamı resmedişle geçişen boşluğun holografik enerjili soyut diyagramlarını oluşmak ve saireler yalıtımlı organizmanın sürdürülebilir tamamlanıcılarıydı. 
 
Bu tür etki tepkisel girişmeler ile inşaca olan kişisi öz ve kişisi tutum, şimdi dışta kişiler arasında, ancak kolektif alan içinde, kolektif etkinin enerjiler arası dönüşme yaptıran eş anlı diyagramıyla; kolektif alanlar yeni bir inşaydı. 
 
Kolektif alan kişiyi, kolektif gücün oluşumuna katar. Kolektif güç te yaptırandır. Kişileri kolaylıkla eylemli eden tahrik gücüdür. Kolektif alan sosyal yönden de kişisi hiyerarşine tabii sosyal sağlasındı ihtiyaçlar sıralamasıydı. 
 
Kolektif alan: kişiler yalıtımlı bünyenin dıştan tamamlanıcı kişisi eksiklerini kolektif alan içinde eş anla eşgüdümlü süreçlerini başlatır. Yine alan içindeki kişilerini de en az enerji harcayacak durumun düzen ve güveni içinde tutar
 
Toplam blog
: 418
: 104
Kayıt tarihi
: 26.11.10
 
 

26 yıllık sınıf öğretmenliğinden sonra emekli oldu. Şiir çalışmaları ve deneme türü olan, toplum ..