Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kurultay hastalığı

Kurultay hastalığı
 

Kılıçtaroğlu'nun seçim gezilerinden


Sivil toplum kuruluşlarının yasal sürelere uygun olarak yaptıkları “Genel Kurul” lar siyasi partilerde “kurultay” adıyla düzenlenmekte, her parti yılda bir kez olağan kurultay yapmaktadır. Olağan üstü durumlarda da olağanüstü kurultaylar düzenlenmektedir. 

Ülkemizin en fazla kurultay yapan partisi CHP dir. CHP tarihinde olağanüstü kurultayların sayısı olağan kurultayların yarısına yakındır ve genellikle de durumundan memnun olmayan muhalif delegelerin durumlarını düzeltmek isteğiyle toplanan olağanüstü kurultaylardır. Bu nedenle de CHP zaman, zaman siyaset dünyasında kurultaylar partisi olarak anılır. 

12 Haziran seçimleri öncesi hafif sancılarla hissedilen kurultay hastalığı seçim sonuçları ile birlikte nüksetti ve olağanüstü mutsuzlar takımı olağanüstü kurultay için harekete geçti. Akılları erdiğinden beri parti yönetimlerinde yer almış olan bu takımın geçmişinde iktidar olmadığı gibi CHP’ yi baraj altında bırakıp ihtilalciler misali meclis dışına atmak vardır. İsminde “Halk” olan partiyi halktan koparmak, halktan uzaklaştırmak, halka tepeden bakmak vardır. Hiziplerinden olmadığını algıladıkları yeni kişileri partiye yaklaştırmamak, kazara yaklaşmışlarsa onları uzaklaştırmak vardır. Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençliğe kadrolarında yer vermemek vardır. Benzer örnekler artırılabilir ancak özetlemek gerekirse; kurultay hastalığını nüksettiren virüsü taşıyan ekibin geçmişinde başarı değil başarısızlıklar vardır. 

Bu durumda en basit üslupla, “hangi yüzle” yeniden yönetime talipsiniz diye sorulsa ne cevap verirler merak ediyorum. 

Yeni oluşan takımı ile CHP ilk kez projelerini anlatarak seçime girdi. İlk kez seçim öncesi tüm illere gidildi. İlk kez hane bazında seçim çalışması yapıldı. İlk kez profesyonel kampanyalar hazırlandı. 

Artık gölge etmeyin ki yeni ekip iktidar yolunda ilerlesin. Gürültü etmeyin ki anlatılan projeler halk tarafından anlaşılabilsin ve CHP yeniden halkın partisi olsun ki halk CHP ye oy versin. 

 
Toplam blog
: 43
: 567
Kayıt tarihi
: 28.06.11
 
 

 Karaman E.M.lisesi ilk öğrencilerindenim. ikinci sınıftan itibaren Antalya Makine Teknisyen okulun..