Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Kurumsal çürüme çağı…

Kurumsal çürüme çağı…
 

Biz bu kadar uzun süreli gündemlere alışık değiliz. Ancak gün geçmiyor ki ÖSYM konusunda yeni bir gelişme olup, yeni bir skandal ortaya çıkmasın. Son gelişme ise, bu ay yapılması gereken KPSS’nın, ‘seçim öncesi riskli olur’ düşüncesiyle ertelenmesi. 

ÖSYM’ye ve onun Başkanı Ali Demir’e yönelik güvensizlik dalga dalga yayılıyor. Hatta bilindiği gibi, Ali Demir’in görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle, hakkında suç duyurusunda bile bulunulmuştu. KPSS’yi erteleme kararını Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın verdiği düşünülecek olursa; ÖSYM’ye olan güvensizliğin yalnız öğrenci ve sıradan vatandaşlarla sınırlı olmayıp, hükümet üyeleri içinde geçerli olduğu ortaya çıkmıştır. 

Ali Demir’in istifa talebi haklı fakat yetersiz bir taleptir. Ardı ardına patlayan bu kadar çok çıban, ÖSYM’nin nasıl bir kurumsal çürüme içerisinde olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Fakat bizzat Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından, ülkenin en tepesindeki kurumlarca seslendirilen “tatmin olduk” açıklamaları, savcılığın “şifre var, kopya yok” açıklaması, Bakan Yazıcı’nın KPSS’yi erteleme kararıyla birleşince ortaya bambaşka bir sonuç çıkmıştır. ÖSYM’nin yaşadığı çürüme yalnız kurumsal değil, kurumlar üstü bir çürümenin doğal sonucudur. 

Bozuk düzende sağlam çark olmaz. Demir olsa çürütür… 

 
Toplam blog
: 20
: 592
Kayıt tarihi
: 29.04.11
 
 

1966 İstanbul doğumluyum. Çukurova Üniversitesi İşletme bölümü okudum. Halen İstanbul'da yaşıyorum. ..