Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Emlak
 

Kurumsal ofisler

Yaklaşık 2 hafta önce ofisimize bir müşterimiz geldi ve 3 - 5 dakikalık sohbetimiz sonunda evini bizim aracılığımızla satmak istediğini söyleyerek ve evinin anahtarını da daha sözleşme yapmadan orada bize bırakarak gitti. Acaba daha önce hiç tanımadığı bana, üstelik aynı cadde üzerinde onlarca gayrimenkul işletmesi varken neden güvenmişti?

Tabi ki kişisel olarak bana güvenmedi, müşterimizin güvendiği Centruy 21 ismiydi. Kendisinin de belirttiği üzere Century 21 'i daha önce duymuş ve uluslararası saygın bir marka olduğunu öğrenmişti. Evini satarken de profesyonel bir hizmet almak istediği için ve güvenilir bulduğu için markamızdan dolayı bizi tercih etmişti.

Anlatmak istediğim, gayrimenkul sektöründeki marka olgusunun avantajlarıdır. İnsanlar güvendikleri, beğendikleri ürün/hizmet için para öderler. Bunun için de bütçelerinin elverdiği ölçüde markalı ürün ve hizmetleri tercih ederler.
2 sandalye 1 masa anlayışıyla yürütülmeye çalışılan ve oda emlakçılığı olarak tabir ettiğimiz emlakçılardan şikayet aldığımıza ve hizmetlerinin memnun edici olmadığı için müşterilerinin bizimle çalışmak istediklerine şahit olduk.

Bütün emlakçıları zan altında bırakmak istemem, elbette bileğinin hakkıyla dürüst ve güvenilir şekilde hizmet verenler de var.

Öncelikle bir gayrimenkul şirketiyle çalışmadan önce ne istediğinizi ve karşı taraftan ne beklediğinizi tam olarak anlamalı ve belirtmelisiniz. Biz çalışmamızı yazılı sözleşmeye dökme taraftaryız. Bazı müşterilerimizden olumsuz yorumlar alsak da bu karşılıklı bir anlaşma şeklindedir. Nasıl bizim beklentilerimiz varsa, müşterilerimizin beklentilerini de bu sözleşmeyle garanti altına almaya çalışıyoruz. Gayrimenkul sektöründe standartizasyon tam sağlanamadığı için, şikayetlerinizi gerekli mercilere yapmalısınız. Evinizin değeri ezbere değil, ekspertiz sonucunda belirlenmeli ve pazarlama çalışmaları da sürekli ve süratli bir biçimde yapılmalı. Gayrimenkulünüzle ilgilnen kişinin önceliği daha fazla kazanmak değil, en kısa sürede ve en uygun fiyata gayrimenkulünüzü değere çevirmek olmalı.

Bu yazıyı sıkıcı olmaması adına daha fazla uzatmayacağım ve parça parça bu konuya değineceğim. Yazdıklarımı özetlemek gerekirse, gayrimenkul yatırımınızı kurumsallaşmış markalara ve uzman ellere danışarak yürütmenizi temenni ederim. Böylece daha az başınız ağrır ve gerekli standartları sağlayamayan emlakçılar da müşteri kazanmak adına sekörün standartlarını yükseltmek zorunda kalırlar. Tabi bundan da en çok müşterilerimiz memnuniyet duyar.

 
Toplam blog
: 5
: 1663
Kayıt tarihi
: 17.12.07
 
 

Kartal Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü'nü bitirdikten son..