Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '16

 
Kategori
Eğitim
 

Kurunun yanında yaş yanmasın

Kurunun yanında yaş yanmasın
 

DEMOKRASİ İÇİN GECE BERABERLİĞİ


15  Temmuz darbe teşebbüsünün ardından, Silahlı kuvvetler, Bakanlıklar dahil, tüm Kamu Kuruluş, Özel sektör,  medya, çalışan, çalışmayan ve emekliler de dahil olmak üzere, Fetö taraftarları gözaltına alınıp, ifadelerinden sonra tutuklanmaktalar.

40 yıl öncesinden itibaren, Ülkemizin geleceği konusunda, REJİMİ DEĞİŞTİRME planlarI yapılıp, bunu çocuk ve genç dimağlara işleyen bir zihniyet, elbette ki çocuklardan başlayacaktır.

En güçlü aracı öğretmenler olacaktır.  Genç beyinlerin yıkanması için öğretmenlerin ilk planda olduklarını, Milli Eğim Bakanlığı'ndan işine son verilen öğretmen sayısını 50 binden fazla oluşundan anlıyoruz. Bu 50 bin ilk etapta tespit edilenler. Bence bu sayının iyi bir incelemeden sonra çoğalacağı kanısındayım.

Üzüldüğüm nokta işine son verilen öğretmenlerin yerlerinin nasıl doldurulacağıdır. Sayın bakan " ilk etapta 24 bin öğretmen atanacak" diyor. Diyor da atanacak öğretmenlerin seçimi nasıl yapılacak? Onların içinde Fetöcülerin olmadığı ne malüm.

Eğitim, hiçbir kamu kurumla kıyaslanmayacak şekilde bir ayrıcalığı vardır. Öğretmenler geleceğin neslini yetiştirir. Ve bütün kamu kuruluşlarını yönetecek elemanlar, öğretmenin iyi ve kötü gayretiyle olur. Aslında öğretmenler arasında fikir ayrılığı, özellikle de rejim ayrılığının olmaması gerektir. Ama bugün öğretmen yetiştiren kurumlar tamamen işlevi nedeniyle ayrı ayrı renkteler. Birlik ve beraberlik yoktur. Aynı planyadan geçmiş değiller.

Yakın geçmişimizin çarpık eğitimini düzeltmek için, en kısa zamanda Öğretmen Okullarının tekrar kurulup, faaliyete geçirilmesi gerektir. Bu olmadığı müddetce Eğitimimiz, ideallerin, fikirlerin, çarpıştığı kaostan kurtulamaz.

Bütün resmi ve özel kuruluşlarda, Fetöcü damgasıyla gözaltına alınan, tutuklanan, aranan insanların arasında masu olanların da olabileceğini düşünüyorum. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın son ifadelerinin birinde "Tanıdığınız Fetöcü varsa, karakola gidip ihbar ediniz. Biz gereğini yaparız" sözü kaygı verici bir ifade. Halkımız arasında o kadar, sosyal, ekonomi, toplumsal, kişisel, çekişme ve fikir ayrılıkları var ki, şayet bu zıt kutuplaşma karakollara düşerse, işte o zaman tehlike çanları çalar. Atalarımızın bir sözü var. "KURUNUN YANINDA YAŞ DA YANAR." Yanmasın. Kuru ile yaşı iyi inceleme sonunda ayırmak lazım.  

Başta öğretmenler olmak üzere, eğitime, sağlığa, ekonomiye, Türkiye'nin iş gücüne zarar vermeyecek şekilde ayıklama yapılması en doğru davranış olur.

Umarım en kısa bir zamanda, Milletce, içinde bulunduğumuz bu karanlık tunelden aydınlığa çıkarız 

Hislerimize, toplu tepkilere aldırmadan, yasalar çerçevesinde ve adil uygulamalarla, hem Dünya'nın, hem Ülkemizin, hem de Milletimizin taktirine mazhar olacağımıza inanıyorum

Aksi taktirde.' GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR.  

 
Toplam blog
: 3
: 103
Kayıt tarihi
: 06.08.07
 
 

20.Ekim.1934'de Rize'de doğdum. Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesini bitirdim. Öğretmen emeklis..