- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kurutulmuş köfteli bamya yemeği
Yaz sebzelerinden bamyayı diğer mevsimlerde de yemek istiyorsanız kurutulmuş bamyaları pişirebilirsiniz. İçine küçük top köfteler ve küp şeklinde doğranmış patatesler ilave ederek yemeği zenginleştirebilirsiniz. Bu tarifte sadece top köfteleri kullanacağım.
Bamya malzemeleri:
300 gram kurutulmuş bamya
1 tane limon, iki tane limon tuzu
1 tatlı kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu
Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
2 tane domates rendesi veya domates sosu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı kuru nane
Köftesi için:
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı un veya 2 dilim bayat ekmek içi
1 çay kaşığı tuz, kimyon, kuru nane, kekik, yarım çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı biber salçası
Top köftelerin yapılışı:
Kıyma, salça, un ve baharatlar harmanlanarak köfte hamuru yoğurulur ve minik top köfteler yapılır.
Bamyanın yapılışı:
Kuru bamyalar önce soğuk suda yıkanır ve kaynamış suda 15 dakika bekletilir. 1,5 su bardağı su içinde sırasıyla un ve salça eritilir. Çok büyük olmayan bir tencereye su konulur ve kaynatılır, içine önce bamya malzemeleri sonra köfteler konularak ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır.
Bamyalar ve köfteler pişince ocağın altı kapatılır ve yemek on dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun, sağlıklı günler sizin olsun.