Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Kurutulmuş Sebzeler

Meyve ve sebzeler… Her an hayatımızdalar. Bizi hiç yalnız bırakmayan, sofralarımızdan eksik olmayan gıdalar. Hayatımızdaki yeri büyük, hal böyle olunca da gıda sektöründe de illa ki bir farklılıklara bürünerek karşımıza çıkması mümkün tahmin edersiniz ki.  Bundan yaklaşık 2 yıl önce bu köşede kurutulmuş meyve üretimini konuşmuştuk sizlerle.

Bu sefer konuğumuz: “Kurutulmuş sebzeler.

Kurutulmuş meyve-sebze kavramı bizlere tabi ki yabancı değil. Yıllarca büyüklerimiz evlerde kuruttu sebzeleri bol bol, balkonlarınızı bir süre en güzel şekilde süsledi hatta. Bu sefer öyle bir üretim söz konusu değil, daha da günümüze uyarlanmış bir sebze kurutma işleminden bahsediyorum. Bizler elbette sebze tüketmek istediğimizde ulaşabiliyoruz fakat kurutulmuş sebze üretimi bu mantıktan da öte her an çantada ona ulaşabilmek adına atılmış bir adım. Siz tüketiciler açısından veya kendi açımdan düşündüğümde şu da var, kurutulmuş sebzenin gıda tekstürü yani dokusu sert biliyorsunuz. Sanki sebze değil de cips tüketiyor hissi yaşanıyor, bu amaçla da kurutulmuş sebzenin tercih edildiğini düşünüyorum. Bu yüzden “ Çıtır Sebzeler” olarak adlandırabiliriz. Raflarda 27 gramlık paketlerde karşımıza çıkan kuru sebzeler, “ Kurutulmuş pancar, kurutulmuş kırmızı biber, kurutulmuş havuç. “ çeşitlerinde karşımıza çıkıyor.

Başka çeşit üretimler de olabilir, gelecekte çeşitlerin daha da artacağına inanıyorum. Dikkatimi çeken kurutulmuş pancar oldu, zaten severim bir de çantamda onu dolaştırmak güzel bir fikir olabilir. Aslında dediğim gibi istiyorsan git sebzeni meyveni ye ama bu tarz yenilikçi üretimler de tüketici tarafından ilgiyle karşılanıyor ve sevilerek tüketiliyor. Her zaman dediğim gibi, tercih sizin.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Sağlıkla Kalın!

 

Not: “ Gelenekselden geleceğe üretim.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 

 

 

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..