Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '08

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Kuş çocuk

Kuş çocuk
 

ağlamayın...


Annesi tarafından bir "ev hayvanı" gibi yetiştirilen 7 yaşındaki Rus çocuğun kurtarılmasıyla ilgili haber,

"Kuş çocuğun" ilk fotoğrafı dün yayımlandı. Rus medyası, Rusya içlerindeki Volgograd’da bulunan Kirovsky Köyü’nde, iki odalı evine baskın yapan sosyal hizmetler görevlileri tarafından kurtarılan çocuğun kuş kafesleri, kuş yemi ve kuş pisliği içinde bulunduğunu bildirdi. 31 yaşındaki annenin oğluna ev hayvanlarından biri gibi davrandığı ifade edildi. Tek arkadaşı kuşlar olan çocuk, sadece kuş gibi cıvıldayarak haberleşebiliyor. Uzmanlar, "kuş dili" öğrenen çocuğun fiziksel olarak zarar görmediğini, ancak psikolojik bir bozukluk olan "Mowgli Sendromu"na yakalandığını belirtiyor. (Hürriyet Gazetesi)

Ne kadar acı veren bir durum nasıl bir annesin acaba demek geliyor içimden, çocuğunu kuş gibi görüp ona kuş gibi davranmak aman allahım!

Çocuğun tamamen ruhsal çöküntü geçirdiği gerçek, ama buna benzer durumlar daha önce tv lerde de yayınlanmıştı, çocuğunu ayaklarından zincire vurup evinin bir köşesinde tutanlarda olduğunu gördük hem de bizim memleketimizde nasıl insandır, bunlar ne istiyorlar böyle masumca meleklerden.

Bir de annelik duygusunu tatmak için yıllarca uğraşan anne adayları var, insan kendini allahım bu yolda uğraşan kişilere neden çocuk sevgisini tattırmıyorsunda bu, psikolojileri bozulmuş, kadir kıymet bilmeyen tiplere çocuk veriyorsun diyorum.

Nedir bu insan evladının canını nasıl yakmaya içi elverir, nasıl onları hayvan gibi görür, aman aman evlerden uzak derler ya aynen öyle.

İşte bu yavrucaklar büyüdükleri zaman aileden de dışlandıkları için topluma yararsız, hatta zarar veren bireyler olarak yaşamlarına devam edecekler.

Akıl fikir ver allahım demekten başka gelmiyor içimden sevgiler...
 
Toplam blog
: 42
: 1042
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Hayata olumlu bakmaya gayret eden bir anneyim. 1975 Eskişehir doğumluyum, Anadolu Üniversitesi mezun..