Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '06

 
Kategori
Mizah
 

Kuş gribini nasıl atlatırız?

Kuş gribini nasıl atlatırız?
 

Eğer gerçekten belli bir okuyucu kitlem varsa geri döndüm sevgili kitlem. Bari okuyun da hayal kırıklılığına uğramayayım! Sevgili okuyucularım, insanizm’de yazmayalı neredeyse iki ay oldu. Uzun zaman sonra Türkiye’ye dönmek, olayları, yaşananları yakından gözlemlemek ve hissetmek çok daha heyecan verici.

Hissetmek demişken iki gün önce dört şiddetinde bir depremle sallandık. Bu sıcak bir “merhaba”mıydı yoksa “dikkatli ol”muydu anlamadım ama hoşgeldim Türkiye’ye! Yine ülke olarak dünya çapında olaylara imza atıyoruz. Kuş gribi denen hastalık türemiş ortalığı kasıp kavuruyor ve herzamanki gibi yurdum insanı birkaç kişi öldükten sonra olayın ciddiyetini kavrıyor. Öldükten sonra kesilip yenen tavuklar, ölmeden hemen önce yenilenler, hastalıklı tavuk yiyip hastaneye götürülmeyenler ve bir çok alışılmış ama üzücü olay.

Ben de bilinçli bir Türk vatandaşı olarak dün annemin de teşvikiyle (!) tavuk yedim! Çok şükür yazımı yazdığım şu sıralarda ne bir mide bulantısı ne de herhangi bir Kuş Gribi Semptomundan eser yok. Yalnız bilince bak: adam insanizm adlı sitede yazıyor, sonra insanlara tavuk yiyerek örnek oluyor düşüncesiyle yaklaşmayalım olaya!

Benim savunmam hazır! Pek muhterem vatandaş, hatırlarsanız bir süre önce de SARS vakası hortlamıştı. Dünya nüfusunu sarıp sarmalayacaktı, bitirecekti, vs. Ne oldu? Millet olarak bol şalgam tükettik,umursamadık, “gel yiğidin bağrına” gibi bir yol izledik ve krizi atlattık. Hatta bu virüsten en karlı çıkan taraf ihracat artışıyla Türkiye bile denilebilir. Kısacası millet olarak bu tür virüslere karşı doğuştan korumalıyız. Bu Kuş Gribi denen illet de aynı akıbete uğrayacak. Zaten bir süre sonra restaurantlar da tavuk pişirmeye başlayacak ve sevgili halkım eski benliğine kavuşacak. Siz siz olun kendinizi fazla zorlamayın. İnsan tavuksuz yaşar mı yahu? Ayrıca, şu sıralar tavuk yemek için en müsait zaman. Neden derseniz, ete olan talep artınca tavuk fiyatları neredeyse yarı yarıya düştü ve hala azalmaya devam ediyor. Tavuk eski popülerliğine kavuşmadan ve insanların “bak şu dangalağa” bakışlarına aldırmadan tavuk tüketimine başlayın artık. Kısa ekonomi dersimizden sonra son olarak annemin tezi, yani “marka tavuklarda grip yokmuş” fikri aklınızın bir köşesinde bulunsun. Zaten anneler yalan söylemeyeceği için, içiniz rahat olsun. Kızartın, haşlayın, çevirin, tavuk yiyin!

Şaka bir yana, siz siz olun bilinçsiz bir editörü dinlemeyin ama uzmanlardan da bir açıklama beklemeyin çünkü onların korunma önerileri de en az benim söylediklerim kadar boş. Kuş Gribinden korunmak isteyenler, insanizm editörünüz araştırdı ve açıklıyor. İşte yapmanız gerekenler:

1) Ne olduğu belirsiz tavuk yemeyin

2) Tavuk döner + kola + cips = 1 YTL gibi menülerden uzak durun!

3) Vadesi dolmuş tavuklara potansiyel et gözüyle bakmayın. Bırakın ölsün! Kümesteki diğer tavuklara ‘Aferin’ vererek onlardan da medet ummayın.

4) Annemin tezi yanlış olabilir, inanmayın!

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..