Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '15

 
Kategori
Güncel
 

Kuşa bomba bağlayan Taliban!

Kuşa bomba bağlayan Taliban!
 

Kim yaparsa yapsın. Posta güvercinlerine bile bomba bağlayanlara, sadece lanet edilir.


21. yüzyılın kaos dönemi olacağı, uluslararası terör örgütlerinin yaratacağı dehşet ve bilinmezliğin insanlığın en önemli sorunu haline geleceği, siyasete ilgi duyan herkesin malumu. 2014’ün dehşet yaratıcısı IŞİD’in, bir önceki versiyonu Taliban; İŞİD’in kendisinden rol çalmasından öyle rahatsız oldu ki, bir kuş kanadına bomba bağlayacak kadar ileri gidebildi.

Afganistan’ın Faryab kentinde Taliban’ın tüylerine bomba gizleyip GPS ve küçük bi kamerayla izlediği kuş; üstündeki metallerden şüphelenen polisler tarafından havada uçarken vurularak patlatıldı.

Silahlı mücadelenin türü, şiddeti, tarafları hangi unsurlardan oluşursa oluşsun; savaş ahlakı denen, kimsenin görmezden gelemeyeceği bir kavram var. Bu kavramın gölgesine; sivil hedefler, kutsal mabedler, esir düşenlerin insanca muamele görmesi ve tabii ki, mecbur kalınmadıkça hayvan ve bitkilerin de yaşamına son verilmemesi prensipleri sığınır. Ama gel bunu Taliban’a anlat!

İnsanoğlunun kötülüklerine bir kuşların alet edilmediği kalmıştı. Maalesef o da oldu. Eskiden barış elçisiydi. Şimdi bomba taşıyor güvercin. Yüzyıllarca mektup getirmiş kuşa, bomba taşıtıyor zalimler. Sözüm ona, İslam için, Allah adına yapılan savaşlarda üstelik!  Elbet bir gün rabbim bunların da hesabını sorar.

Bebek kaçıran, çocuk öldüren, tecavüz eden, kol ve bacak koparan, kafa kesen yamyamlar; şimdi de kuşları patlatıyor edepsizce. Kendi vermediği canı, Allah adını alıyor cani. Ölen ha kuş olmuş ha kedi. Ha kadın ha erkek. Suçlu ya da suçsuz olmasına bakmadan, ocak söndürüyor katiller.

Hadi burada kimseye yakalanmadın diyelim. Öte yanda ne halt edeceksin, merak ettim doğrusu Taliban kardeş! Her şeyin en iyi ve doğrusunu Allah bilir ama patlatacağın her kuş, cehennem ateşini körükler sadece. Rabbim senden aldığın her canın acısını çıkarır. Hem de katlettiklerini sorguna şahit ederek.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..