Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '08

 
Kategori
İzmir
 

Kuşa döndün Karşıyaka'm

Kuşa döndün Karşıyaka'm
 

Ağızlarıyla kuş tutsalar –hoş öyle bir şey de yok zaten- kuşa döndürdükleri Karşıyaka’nın ve Karşıyakalının gönül rızasını almaları mümkün değil. Yandaki haritaya lütfen bir bakınız. İzmir’in ikinci en büyük, ülkenin de en büyüklerinden olan zarif Karşıyaka’nın düştüğü durumu siz değerlendiriniz.


Tamamen oy hesaplarıyla yapılmış bir düzenlemedir bu. İzmir’den iki tane merkez ilçe belediyesi kapmak adına güzelim Karşıyaka’mın kolu-bacağı budanmıştır.


Zannetmeyin ki kendini Karşıyakalı hissedenlerin hissiyatını da bir kanun maddesiyle değiştirebileceksiniz. Alın mevkiler, makamlar, koltuklar ve beraberinde gelenler sizlerin olsun. Verin bize Karşıyaka’yı.


Nüfus rakamlarına göre, yeni “resmi” sıralama bakın şöyle olmuş:


Karabağlar: 441.161
Konak : 407.407
Buca: 400.930
Bornova: 394.639
Bayraklı: 303.772
Karşıyaka: 292.926
Çiğli: 144.251


Birinci Karabağlar yeni ilçe, Konak’tan türetildi. Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri oldu. Buca, Bornova bile Karşıyaka’yı geçti. Hatta kendinden olma Bayraklı’nın dahi altında bırakıldı KafKaf.


Haritaya bir bakın. Resmi olarak güdükleştirilmiş Karşıyaka’ya, bir de.


Özellikle; Soğukkuyu, Yamanlar, Postacılar ve çevresi öz be öz Karşıyaka’dır beyler. Buraların Bayraklı ile ne sınırı, ne ilgisi, ne de herhangi bir bağı vardır. “<ı>Sandıksal” hesaplarınızın dışında tabi.


Yeni Girne Caddesi’ne gireceksiniz. Solunuza bakacaksınız Karşıyaka, sağınıza nazar edeceksiniz Bayraklı. Gerçek Bayraklı ise kilometrelerce ötede. Vah gülüm vah.


Bir de bu yeni haritada, Konak’ın kuyruğu dikkatimi çekti. Bakar mısınız? Karabağlar’ın üzerinden, denizi takip ederek Balçova’ya dek uzanan bir kuyruk. Sizce de anormal durmuyor mu? Kuyruklu harita.


Buralar Göztepe, Karataş, Halil Rıfat Paşa sahilidir. Yalıdır. Zengindir, sırtı kalındır. Ve Karabağlar yapılmaya güç yetememiştir. Ortaya da böyle ucube bir kuyruk çıkmıştır.


Kuyruklu Konak ile Kuşa Dönmüş Karşıyaka’nın maceralarını seyretmeye hazır mısınız, sayın seyirciler(?!).




Not: Harita, Milliyet Ege sayfasından alınmıştır.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..