Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '12

 
Kategori
Haber
 

Kuşadası ile özdeşleşen;''Altın Güvercin''

Kuşadası ile özdeşleşen;''Altın Güvercin''
 

Kuşadasın’da simgeleşen ‘ Altın Güvercin’

Kuşadası…

Kuşadası, seviyorum seni Kuşadası…

Bilirim ki herkesin gözdesisin, sevgilerinin zirvesi turizm cenneti Kuşadası…

Turizm sezonu tüm haşmeti ile sürerken, yerli ve yabancı misafirlerini bağrına basan, yaz döneminde seni mesken tutan ahalinin gözbebeği, nüfusu kışa oranla misli misli artan doğa harikası Kuşadası…

Kuşadası’nda şölen var şölen;)

Biliyor musunuz?

İlk 1985 yılında başlamış festival; Kuşadası Festivali diye adlandırılarak.

Ve… 1986 yılından itibaren de ‘’Altın Güvercin’’ Müzik Yarışması ve Kuşadası Festivali olarak ve de Türkiye’nin ilk ve tek pop müzik beste ve şarkı yarışması olma özelliğini taşıyarak taaa bu günlere ulaşmış festivallerin festivali...

20-23 Haziran tarihleri arasında yıldız yağacak Kuşadası’na. Hangi birini sayayım? Yıldız yıldız ışıyacaklar İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanında.

Bu gün 20.‘’Altın Güvercin’’ Müzik Yarışması ve Kuşadası Festivalinin açılış etkinlikleri, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, Festival organizatörü Ali Rıza Türker ile Festival genel koordinatörü Murat Saraç ile 215 beste arasından finalde yarışmaya hak kazanan 10 finalistin, bembeyaz barış güvercinlerinin semaya salıverilmesi ile start aldı.

Güvercinler uçarken, rengârenk konfeti yağmurunda barış, müzik ve sevginin gücüyle ve kalabalıkların coşkusuyla ıslandık, Kuşadası’nın muhteşem Güneşinin altında mutlandık.

Festival korteji, açılış töreni, yolu ‘’Altın Güvercin’’ yarışmasından geçerek müzik dünyamıza katılan sanatçılarımızın anı sergisi, Kervansaray’da ki açılış kokteyli ile etkinlikler zinciri oluşmuştu da bu zincirin halkaları, sevgi ve birlik mesajları ile bağlıydı birbirlerine.

23 Haziran’da Özer Türk Stadyumunda yapılacak ve de TRT de canlı yayınlanacak olan büyük final öncesi ilk halk konseri, Ferhat Göçer ve Gökçe’nin muhteşem performansları ile başladı. Başladı da, sırada daha kimler var kimler;) 21 Haziran’da Can Bonomo ve Gülşen, 22 Haziran’da Hadise ve Zakkum şarkılarıyla kucaklaşacaklar halk ile…

Tabii ki önceki gün Hakkari’de yitirdiğimiz 8 Can’ımız ile 16 yaralımızın acısı unutulmamıştı bir an bile.

Gölgelerinin izi vardı her etkinliğin üstünde;((

Yolu sevgiden geçen, Kuşadası’nı merak eden, ‘’tatilde nereye gidelim’’ diye düşünen, müziğe gönül veren her kim var ise..

Haydi, Kuşadası’na, 20. ‘’Altın Güvercin’’ Müzik yarışması ve Kuşadası Festivaline gelmelisiniz…

Gelmelisiniz ki birliğin, güzelliğin, barışın, dostluğun, ehli ellerde nasıl hayat bulduğunu görmelisiniz.

Görmeli ve bu güzellikleri içinize sindirerek izlemelisiniz…

Haydi…

 

Ayşen Arslangiray Kura

20 Haziranda/ Kuşadası’ndan…

 

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..