Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '11

 
Kategori
Haber
 

Kuşadası'nda, "Altın Güvercin uçtu!"

Kuşadası'nda, "Altın Güvercin uçtu!"
 

Deniz Seki, göz doldurdu.


Her yıl yapılmakta olan Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışmasının 19. ken düzenlendi. Muhteşem final gecesi, Özer Türk Stadında yapılarak, altın güvercini, Hale Özbaş’ın seslendirdiği “Mucizeler Diyarı” isimli bestesiyle Alper Kömürcü kazandı. Binlerce katılımcıların stadı doldurmasıyle coşku seli geç vakitlere kadar eğlendi. Geceyi İclal Aydın ike Halit Kıvanç sundular.,

Renkli görüntülere sahne olan final gecesine; Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Osman Aydın, Kuşadası Kaymakam Vekili Ferhat Kurtoğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, Posta Gazetesi yazarı Şenay Düdek, Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay’ın yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Yarışmanın jüri üyeliğini Naim Dilmener, Özge Soysal, Burhan Şeşen, Deniz Seki, Doğan Canku, İzel, Sadun, Mine Mucur’un yaptığı gecenin konuşmasını, Kuşadası Belediye Başkanı yaptı. Başkan Esat Altungün “ Altın güvercin, Kuşadası n halkının eseridir. Güvercini, bu halk kanatlandırmıştır. Gösterilen bunca ilgiye bakılacak olursa, güvercinimiz uçmağa devam edecektir. Önümüzdeki yıl, daha büyük bir coşku ile kutlayacağız” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ardından ilk olarak Barış Manço’nun oğlu DJ Doğukan Manço, babasının şarkılarından bir sunum yaptı.

Modern Folk Üçlüsü ödülünü, Barış Manço’nun eşi Lale Manço ve oğul Doğukan’ başkanın elinden aldı

.

Yarışmaya katılan 326 eser arasından ön eleme sonucu seçilen 10 beste, Metin Özülkü’nün yönettiği orkestra eşliğinde sırasıyla seslendirildi. Büyük jüri değerlendirme için toplanırken, sahneye Deniz Seki çıktı. Birbirinden güzel şarkılarıyla tribünleri hareketlendiren Deniz Seki, sergilediği muhteşem performans ile alkış aldı.

Ardından ödüller açıklandı. En iyi yorumcu ödülü, “Mucizeler Diyarı” isimli besteyi seslendiren Hale Özbaş’ın oldu. Daha sonra sıra üçüncü olan eserin açıklanmasına geldi. Belediye Başkanı Esat Altungün tarafından verilen Bronz Güvercin ödülünü “Zaman Tüneli” isimli bestesiyle Arzu Ece Otyam aldı. İkinci olan ve Gümüş Güvercin ödülünü “Kurbağa” isimli bestesiyle kazanan Neslihan Demirtaş ödülünü Kuşadası Kaymakam Vekili Ferhat Kurtoğlu'ndan alırken, büyük finalde Altın Güvercin’e “Mucizeler Diyarı" isimli bestesiyle Alper Kömürcü ulaştı. Alper Kömürcü'ye ödülünü veren Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Altın Güvercin, hem genç müzisyenlerin tanınması açısından hem de Kuşadası'nın ve ilimizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum" dedi. Aynı zamanda en iyi yorumcu ödülünü kazanan Hale Özbaş'ın birinci olan “Mucizeler Diyarı” isimli besteyi bir kez daha seslendirmesi ve muhteşem havai fişek gösterisiyle final gecesi sona erdi.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..