Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '12

 
Kategori
Haber
 

Kuşadası Yöresel Ev Hanımları Yemek Yarışmasından esintiler

Kuşadası Yöresel Ev Hanımları Yemek Yarışmasından esintiler
 

int.


 

 

 

Çarşambayı sel aldı… Bizim yemek festivali seneye kaldı.

Kuşadası ‘nda Turizm Haftasını kutlama şenliklerinde; bugünkü programa göre, Belediye Turban tesislerinde, Kuşadası Belediyesinin desteği ile Profesyonel Aşçılar Derneği ve Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin birlikte hazırladığı Yemek Festivali ve de ardından Yöresel Ev Hanımları Yemek Yarışmasının yapılacağı planlanmıştı.

Gece önce Ege’de başlayan ve sonra da tüm yurda yayılan fırtınanın, sabah aynı şiddette olmasa bile esintileri devam etmekte idi. Yemek Festivali açık alanda, halkın da katılımı ile görkemli gösteriler ile gerçekleştirilecekti. Kul kurarken, felek gülermiş ya… Bir de kaç gündür yarışma için hazırlanan hanımlar var. Hevesle ve emek dökerek de hazırladıkları  nefis yemekler. Belediye Başkanı M.Esat Altungün’ün  pratik çözümü ve talimatı ile yemek yarışmasının İbramaki Sanat Galerisinin salonunda yapılması için herkes kolları sıvadı. Anadolu Lisesinin yöneticileri, öğretmenleri ve öğrencileri ve de belediye görevlileri canla başla, yarışmanın ön hazırlıklarını tamamladılar.

Bu arada Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin tanıtımı ile Antalya’da düzenlenen Altın Kep yemek yarışmasında; Fırında Balık spesiyali ile birincilik kazanan grup öğrencileri, Gökhan Çelik, Şenol Aslan ve Gökhan Düzen ve Genç Aşçılar Yarışması birincisi Eren Can Yavuz’un ödül törenlerine dair slayt gösterisi de güne anlam kazandıran ayrı bir olaydı.

Galerinin bir köşesinde de stant kuran Limpo firması, canlı olarak sundukları pasta yapımı gösterileri ve gelen davetlilere sundukları çeşit çeşit ikramlarla güne damga vurdular.

Tabii ki esas damgayı yarışmaya katılacak ev hanımları vuracaktı. Yarışma saati yaklaştıkça hanımların ellerinde hayat bulan çeşitli lezzetteki yemekler, sıralanmaya başladılar masanın üzerine.

Neler neler yoktu ki? Hepsini fotoğrafladım ama tatlarını jüri üyelerine sormak gerek;))) Zira hepsini tek tek ve özenle tattılar.

Jüri üyeleri, yemek konusunda isim yapmış duayenlerden oluşmuştu genelde. Kimler yoktu ki? Nevzat Peker(Profesyonel Aşçılar Derneği Onursal Başkanı),  Uğur Apak(Aqua Fantasy), Aydın Sürer(Maxima), Orhan Karademir(Korumar), Fahri Çörtoğlu, Seçil Özsavcı(Kanal 35), Alper Altay, Hakan Özerli, Göksel Uğureli(An.Li. Öğrt.), Hakan Özerli’den oluşan jüri birbirinden lezzetli yemekleri seçmek için epey uğraştılar. ‘’Hanımların yaptığı yemekler, her zaman daha lezzetli olur.’’ Diyerek, mütevazı yönlerini de ortaya koydular.

Hanımların heyecanı ise doruklardaydı. Çorbalar, zeytinyağlılar, sıcak yemekler ve tatlılar olarak dört kategoride yarışılan, Yöresel Yemekler Yarışmasının sonunda;

Gülsün İnceoğlu, Antep usulü çorba ile, Yelgin Susam, İç baklalı yaprak sarma ile Zehra Berberoğlu Şevketi bostan ile, Gülsüm Kırlıdağ’da Portakal topları ile birinciliklere yerleştiler. Birinci olanlar ile tüm kategorilerde dereceye giren hanımlara çeşitli armağanların sunumu ve başarılarının kutlanması ile bugünkü etkinlikte son buldu.

Bu yıl 12.si yapılan Yöresel Yemekler Yarışması; dışarıdaki ıslak ve serin havaya inat sıcacık bir atmosferde gerçekleşti. Yarışmayı sunan, Özgür Bey’in de profesyonelce muhteşem sunumundan bahsetmeden geçmek olmaz.  Ben de favorim olan yemeklerin dereceye girmesi ile hem mutlu oldum hem de lezzet ustası hanımlardan tariflerini aldım. Önce evde deneyeceğim, sonra da sizlere tarif edeceğim. Kim bilir, belki önümüzdeki yıl, ben de yarışmaya katılmak gibi bir gaflette bulunabilirim. Kısmet, bilinmez…

Turizm Haftası Kutlama etkinliklerinde, Kuşadası’nı en iyi şekilde temsil eden ve emeği geçen herkesi kutlarım.

Daha bitmedi!!!

Sizlerle paylaşmayı dilediğim daha neler neler var. Beni izlemeye devam edin ;)))

Sevgi ve saygılarımla.

 

Ayşen Arslangiray Kura

18 Nisan 2012/ Kuşadası

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..