Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Küsmek yok

Küsmek yok
 

Güçlü olmak, dünyanın en güç işidir. Ekonomik gücünüz olur, göz dikenin haddi hesabı olmaz. Dededen kaldıysa, mirasyedi, şımarık çocuksunuzdur. Çok çalışıp biraz da şans kapınızı çalmışsa, yok canım kesin çalmışsınızdır ya da vardır bir hinlik. Hanım tarafından olursa az bir şeyler, zaten çocukluğunda bile kızlarla oynardı kılıbık, erkek adama yakışır mı?

Dostluklar ve de düşmanlıklar gerçek yüzlerini çıkarlar söz konusu olduğunda gösterirler. Her siyasi partinin tabanını oluşturan guruplar, lobiler, STK’lar, yazılı, görsel, sosyal medya, çeşitli ekonomik ve istihbarı çevreler, kanaat önderleri, cemaatler, tarikatlar olmazsa olmaz olgulardır. Teşkilat yapılanmaları, şekil yapılarının ötesinde bu oluşumların açık yahut perde arkası toplumsal, ekonomik,  istihbarat ve dahi öğreti desteklerini alırlar. İstihbarat desteği, desteklenen parti gurubuna daha çok kamuoyu oluşturulmasında güven vermek, pek tabii rakip parti guruplarına da en azından kısmi psikolojik harp yöntemlerini uygulama amaçlı gerçekleşir.

Ancak, burada bilinmesi gereken şudur ki, profesyonellikten uzak kalmamak koşuluyla bir siyasi örgütün iktidar olabilmesi için uygulanan tüm bu yöntemler son derece olağan metotlardır. Kaldı ki, en ufak acemilik, her an karşı koz bekleyen rakiplerin oy hanelerine artı puan olarak yansıyacaktır.

Seçim arifesinde kendini gösteren aday adaylığı, partiler iktidar yahut muhalefet olduklarında da devam eder. Ne zamana kadar? Her bir aday adayları sırasıyla aday ve seçilmiş asıl olana dek. Bu yarış bitmez ve sürekli devam eder. Zaten bitmiş olsa, her siyasetçi kaybettiğinde küsüp otursa, bir müddet sonra ‘su kokar’ ve o parti kapısına kilidi asmak zorunda kalır. Bu sebepledir ki, siyaset ilmini bilen bir siyasetçi asla küsmez.

Israrla başarma odaklı bir siyaset anlayışı, günü geldiğinde mutlaka iktidar olacaktır. Ve işte o zaman hem çocukları hem de yetişkinleri kucaklama enginliğine sahip bir aile büyüğü olmayı hak edecektir.

Çocuk kalbi, yetişkin aklına sahip olmaktır, küsmemek.

Esen kalın.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..