Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Küstüm oynamıyorum

Küstüm oynamıyorum
 

netten alıntı


YA O KOLTUKLARDA OTURMAYIN YA DA SEÇMENİN SÖYLEDİĞİNİ YAPIN !
 
Lise yıllarında bir tarih hocamız vardı, yaşıyorsa Allah selâmet versin bu dünyadan göçtü ise Allah’ın rahmeti üzerine olsun.  
 
Kendisi bir köyden çıkıp, ilk okuyan ve öğretmen olana kadar türlü mücadeleler veren aydın bir kadındı. Yaşadıklarını hiç gocunmadan anlatır, ben geldiğim yer ile vardığım noktayı bilirim ancak geldiğim noktayı aklımın bir köşesinde saklar oradan çıkmaması için daima tembih ederim derdi.
 
Karşısındaki kim olursa olsun, sözünü hiç esirgemeden pat diye söyler ve o söylediği söze şaşırır kalırdınız.
 
Birgün sözlü imtihanda çalışmadan gelmiş bir arkadaşımıza hiddetlenerek bağırmış ve şöyle demişti: “eğer okumak istemiyorsan ki, sizler de dâhilsiniz buna devletin malı olan bu sıraları işgal etmeyin. Buna asla hakkınız yoktur ve olamaz da çünkü sizler okumak isteyip okuyamayanların yerlerinde oturmaktasınız”
 
******
 
Şimdi bu seçim sonrasında aklıma ilk gelen bu oldu. Bizler seçmen olarak sandık nutkunu günlerce gümbür gümbür dinledik. Gerildik, kızdık, sinirlendik ve en çok ta endişelendik.
 
Seçim bitti ve belli bir süreniz var; seçmenin söylediği ortada daha ne bekliyorsunuz beyler???
 
Sürenin bitip ellerini oğuşturarak yeniden seçime gitmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmek mi derdiniz?
 
 
Ve
 
Kimsenin yeni bir seçime tahammülü yoktur bunu bilesiniz. ÇOCUKLAR  gibi öyle “ ben onla küsüm, onla oynamam” deme lüksünüz ve de şımarıklığınız yoktur.
 
Yoksa seçmeninizin gazabına uğrarsınız haberiniz ola… Sizlere bir görev verilmiş, sonuçlar ortada; bu millet verdiği oylarla sizlere bir şeyler anlatmış, anlattığı şey kulağınızın arkasında değil içinde dursun ve düşünün ama bekletmeye hakkınız olmadığını da bilin.
 
GÜÇ SARHOŞLUĞUNUZ GEÇİNCE VAKİT ÇOK GEÇ OLABİLİR!!!
 
“Ben merkezli “ davranmaktan vazgeçin artık. Aldığınız oyun, oturduğunuz koltuğun maddi ve manevî hakkını vermelisiniz ki aldığınız para helâl olsun. 
 
******
 
Hepinizin aldığı oylar emanettir; unutmayınız ki bu seçmen verdiği gibi, geri almasını da bilir. 
 
Örnek Şekil A da görüldüğü gibi….
 
******
 
Bu ülkede kardeşçe yaşayacaksak eğer, kimseyi dışlama hakkınız yoktur. HDP ye oy verenlerden değilim ancak Selâhattin Demirtaş’ a verilen oyun boşuna olmadığını da idrak edenlerdenim. Ayrıca Demirtaş'ın tutarlılığı, provokasyona karşı uyarıları ve dik duruşunu takdire şayan buluyorum
 
*****
 
Ülkemizde yıllar yıllar öncesinde böyle sorunlarımız yoktu. Eğer ki doğu -batı kuzey-güney gözetilmeksizin, (yalnızca seçim zamanı değil ) gidilip refah düzeyleri için gereken neyse yapılabilseydi  bugün dağdakiler evlerinde olabilirlerdi.
 
*İHMÂL kazayı yaratan nedenlerin başında gelmektedir. Bunu bir de insan ve coğrafya ihmâli olarak ta düşünmemiz gerekir. Doğuda yaşamış, yaşam şartlarını görmüş bir insan olarak tespitim budur. Eğer ki,  devlet imkânları gereksiz yere makam araçlarının değiştirilmesine çerez parası olarak bakılmasa bilinçsizce israfa  mahâl verilmeseydi bütçemiz elbette yeterli olurdu.
 
******
 
Demokrasinin gereğini yapmanız gerekir; öyle veya böyle bir çıkış yolu vardır ve bunu bulmak sizin görevinizdir.
 
Ülkenin durumu ortadadır, görünen köye kılavuz gerekmez. Madem ki siyasete soyundunuz kılavuzluğu kendiniz yapacak ve yaratacaksınız bunun başka çıkış yolu yoktur. DİLİN KEMİĞİ YOKTUR ve sizler söyleyeceklerinizi ona göre söylemeniz gerektiğini unutmayınız.
 
Umuyorum ki, seçim propagandası sırasında verdiğiniz sözlerinizi unutmazsınız çünkü bunun vebâli üzerinizde olacak ve asla peşinizi bırakmayacaktır.
 
*****
 
Şu anda uygarlıkta, demokraside, cumhuriyet rejiminde hangi noktadayız iyice düşünün.
 
Kişiliğinizden ödün vermeyin ancak size açılan kapıdan içeriye girin ve diğer taraftan bir çıkış yolu bulun, dışarıya çıkıp o kapıyı kapatmayın. Yalanın, talanın, ağlayan anaların, başta Berkin olmak üzere ölen çocukların hesabını soracağız dediğinizi unutmayın.
 
Türkiye Cumhuriyeti’ni ifade eden “T.C.” rumuzunu kaldırıp atanları unutmayın, unutturmayın!....
 
VE ASLA unutmamanız gereken tek bir söz var “ konu VATAN ise gerisi teferruattır”
 
*****
 
"Bir ihmal yüzünden bir çivi kaybolur,
 
Bir çivi yüzünden bir nal kaybolur,
 
Bir nal yüzünden bir bacak kaybolur,
 
Bir bacak yüzünden bir at kaybolur,
 
Bir at yüzünden bir savaş kaybolur,
 
Bir savaş yüzünden bir memleket kaybolur."
 
Japon Atasözü
 
*****************
 
Hâdiye Kaptan
 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....