Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Kusur daima erkeklerdedir!

Kusur daima erkeklerdedir!
 

İnternetten alıntı!


Birbirinden güzel üç kız çocuğun var.. Melek gibiler.. Baba diye gözlerinin içine bakıyorlar.. Öyle ya sen onların gözünde en kutsal varlıksın! Güçlüsün koruyansın, kollayansın.. Sığınılacak en güzel limansın! 

Ama bu sevgi yetmiyor sana.. Soyadım diyorsun devam etsin istiyorsun.. Arkadaşlarına eşe dosta sorduklarında  “üç kızım var” derken kafan öne eğiliyor..  Erkek adamın erkek oğlu olur mantığı ile yetiştirilen bir toplumda sadece seni suçlamak ne kadar mantıklı olur onu da bilmiyorum!  İçin gidiyor en yakın arkadaşlarının oğlunun sünnet düğününde.. Kirvelik yapıyorsun ya bu senin yüreğini daha da derinden sızlatıyor.. Hayal kuruyorsun, düş kuruyorsun o çocuğa bakarken.. Benim “oğlum olsaydı” keşke diyorsun … Akşam işten eve döndüğünde seni güler yüzle karşılayan bıcır bıcır kızlarını da seviyorsun elbet.. Yanaklarına kondurdukları minicik öpücükleri de..  Ayağına giydirmeye çalıştıkları terlikleri tutan küçük kınalı parmakları da..  Ama yetmiyor …  Soyadım devam etsin istiyorsun …

Sonra hamile kalıyor karın dördünce kere..  Kendi sağlığını canını hiç düşünmeden!  Aklında “ belki bir erkek doğururumda kıymete geçerim” düşüncesi… Tatlı bir bekleyiş başlıyor bebeğin cinsiyeti öğrenilene kadar. Günler geçmek bilmiyor.. Tamam diyorsun bu kez “bir oğlum olacak” .. Soyadım devam edecek.. Soyum devam edecek .. Ama sonsuz bir bekleyiş, sürüsü ile acabalar?

Hamileliğinin ilk aylarında öğreniliyor bebeğin cinsiyeti.. Allah istediğini verdi işte.. “Bir oğlun olacak” diyor ultrasona bakan doktor. Sevinçten için içine sığmıyor.. Bir rakı sofrasında veriyorsun arkadaşlarına müjdeyi.. Hepsi “gözün aydın eee erkek adamın erkek çocuğu olur” diyor.. Şerefe kalkıyor bardaklar!

Oğlunun doğduğu gün doktorundan, ebesine önüne kim çıkarsa hediyelere boğuyorsun.. Karının alnına sanki bu güne kadar hiç doğum yapmamış gibi helalinden kocaman okkalı bir öpücük konduruyorsun! Ziyafetler, ziyaretler sıralanıyor ardı ardına ..  Herkes ne kadar mutlu mesut! Babalarının üç meleği  ne düşünüyordur ki öyle bir anda? Hiç o duyguyu yaşamadım ama bir kadın olarak tahmin edebilirim …

Kahraman gibi gördükleri babalarının süperman maskesi çıkıyor birden üzerinden..  “Kardeşinize dokunmayın, kardeşinize zarar vermeyin” tarzı bir şartlandırma başlıyor sosyal hayatlarında!  Hep dikkatli, hep tetikteler artık ailenin dişileri .. İlgi odağı, tüm gözler “erkek çocukta” .. “Aman ha” ile geçiyor sonra artık zaman ..

Misafirler geldiğinde oğluna pipisini göstertiyorsun Mehmet amcasına .. Sonra sırasıyla tüm dostlarına arkadaşlarına.. Çocuk bakıyor tüm ilgi pipide.. Ve pipisinde bir keramet olduğunu düşünerek başlıyor büyümeye..  Derken bir sokak kavgasında ilk küfürünü duyuyorsun oğlunun ..  Kızmak ne kelime hoşuna gidiyor aksine  “bak velete büyümüşte küfür ediyor, erkek olmuş bu” diyorsun!

 İlk rakının/alkolün tadını senin bardağından tadıyor. “Bir şey olmaz o erkek “diyorsun..  Televizyonda gördüğü kadının orasına burasına bakarken yakalıyorsun gurur duyuyorsun! Kız kardeşlerine şiddet kullanmaya başlıyor. Ses çıkarmıyorsun!

Sünnet düğününde bir dünya para harcıyorsun.. Davetiyeler, hediyeler, müzisyenler.. 15-20 taksi konvoyunun eşliğinde şehir turları..  Savrulan paraların haddi hesabı yok..  Ne için? … Küçücük bir oğlanın pisinin ucu için!..

Oğlunun yaptığı her şeyde yanındasın, arkasındasın …  Kız çocuklarına daha küçücüklerken “ayıp” diye öğrettiğin hiçbir kavramı anlatmıyorsun oğluna! Kızına “eteğini ört” derken, oğluna donunu indirip pipisini sergiletiyorsun. Kızlarının  ağzından çıkan kelimelere pür dikkat ederken oğlun yanında ana avrat küfrediyor gurur duyuyorsun..  Cinselliği kız çocuklarından köşe bucak saklarken, oğluna geneleve gitsin diye para veriyorsun! Kız çocuklarının ilkokulda dahi erkek arkadaşlarına tahammül edemezken oğlunun çıktığı kızların sayısı ile onur duyuyorsun!  Söz konusu kendi kızların olunca, töre diyorsun, namus diyorsun kendi ellerin ile öldürüyorsun/öldürtüyorsun..  Oğlunun namusunu kirlettiği kızları  “zafer” olarak algılarken!  

Oysa hep bu yüzden benim ülkemde namus cinayetleri işleniyor! Memleketimin doğusundan, batısına bir yerlerde bilmediğimiz, duymadığımız kaç kadın tecavüze, şiddete maruz kalıyor kim bilir? Kaç kadın tecavüze uğradıktan sonra yakılıyor? Kaç kadın henüz yirmi yaşları bile göremeden toprağa veriliyor? Bir de, sosyal medyadan duyduklarımız var.. En son Özgecan Aslan ismi yaktı yüreklerimizi!  

Tüm bu olanlar niye biliyor musun?  Hep sizin oğullarınızın değer vermekte abarttığınız,  o çok kıymetli pipileri yüzünden!

Bu ülkede son on yıldır üniversiteye giden kız çocuklarına "fahise" gözü ile  bakan karanlık vicdanlarını cehaletin teslim aldığı insan görünümlü rektörler ve cahil bir halk vardır. Kusur kadının, kızın giyiminde kuşamında değil, sizin yanlış yetiştirdiğiniz erkek çocuklarının karakterindedir. Kusur daima babadan oğula, erkeklerdedir!

 
Toplam blog
: 47
: 648
Kayıt tarihi
: 31.03.07
 
 

Bandırma doğumluyum. İşletme mezunuyum. Amatör olarak uzun yıllar atletizmle uğraştım. Okul hayat..