Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '21

 
Kategori
Güncel
 

KUSURSUZ KUSURLULAR

Bazı insanlar vardır; her görüş, her düşünce içinde bolca olan bu insanlarla sohbet ederken iyice düşünmek, her fikrine kolayca kanılmaması hatta kalıcı hafızada yer tutmaması gereken sözler söylerler. Dilleri tatlıdır. İkramları boldur. Görüntüleri hoştur. Yani olumlu sayılabilecek ne varsa her şey ortamda hazırdır. Sizinle ilgili her şeyi biliyor gibidirler, konularınızla çok ilgilidirler ancak bir şey eksiktir. Ya da bir şeyler aslında çok fazladır. “Kusursuzluğun kusuru durumu”

Kitaplar da öyledir aslında, karşınızdaki insanların kimlerin yanında poz verdikleri ve gururla sundukları öyle gururla duvarda arkalarında sergiledikleri ve aslında size gösterdiklerini görürsünüz. Ya da bir kitaba dair yazılan önsöz vardır ki çok ünlü birisi önsöz yazmıştır. Bu da aslında aynı şekilde yorumlanmalıdır. Kaynağı belirsizse kendisi şüphelidir. Ancak bir sahtekâr kendisini bu denli yüksek bir pazarlama gayreti içinde olabilir. Daha önce yalan söylediği kesinleşmiş ünlüler, gözleri çok yüksekte olan, yüksek kazanç beklentisi olanlar. Kendi adına konuşmayanlar, soyut şeylerle somut şeyleri perdelemeye çalışanlar, ne kadar çok ünlü tanıdığını kanıtlarcasına kimlerle tanışık olduklarını duvarları resimlerle donatanlar… Tüm bunlar hayatta var.

Patronu adına hareket edenler, patronunun sözlerini söyler. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Onu o mevkide tutan bir güç de olabilir bu patron veya bizzat kendi işyerinde çalışan olan, gerçek patronun perdelenmeye çalışıldığı durumlar da olabilir. Bunları birbirinden ayırmak oldukça güç. Bu güçlükten ötürüdür ki insanlar her seviyeden sahtekârın tuzağına düşüyorlar. (Üzülmeye gerek yok, buna ben de dâhilim). Hayat demek, tecrübe kazanma ve sürekli eğitim merkezi demek! Ders almak gerek.

Beş binden fazla çalışanı olan, kendi elektriğini kendi üreten kırktan fazla ülkeye ihracat yapan bir firmanın sahibi 96 model Toyota kullanıyormuş.  Yıl 2020. Adam kendisini bize kanıtlamak zorunda değil ki; “pazara çıkan, satışa hazır ürünün reklamı yapılır.” O yüzden kusursuz görünende de yalan vardır. Kusursuz olmak için neden o kadar çok uğraşsın ki!

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..