Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Kutlama (Nobel Ödülü Obama'nın)

Kutlama (Nobel Ödülü Obama'nın)
 

Tatlı adam Obama


Cuma öğle saatlerinde aslında pek de şaşırmadığım bir olayla karşılaşıyorum. Bu kadar yüzsüz bir davranış olamaz diyordum aslında ama, yok arkadaş oluyormuş. Hani Filistinde eşeği boyayıp zebra diye önümüze koydular ya. Bu komik bir olay. Bundan daha da komiği Nobel komitesinin duyarlı, zeki, çalışkan, aydın komitesinin verdiği bu güzel ve sevindirici karar.

Evet Amerika'nın kötü bir imajı var (nedenlerini saymama gerek var mı? ) ve yeni hükümetin -hatta birkaçı hariç tüm dünya hükümetlerinin - yepyeni bir amacı var. Bu imajı düzeltmek. Peki bunun için ne yaptılar biliyorsunuz değil mi? Evet. Bakış açılarının -küçümsemek gibi olmasın ama koca koca adamlar diye tanıtıyorlar kendilerini Nobelciler - artık bakkal hüseyin, simitçi ibrahim ve dolmuş şoförü osman kadar bile gelişmiş olabileceğine inanmadığım sevgili komite üyeleri, ya da bu ödülü her kim veriyorsa işte size sesleniyorum, Neden?

Gazetelerde teşvik amaçlı olabileceği yazıyor. Yahu, sanki yaramaz bir çocuğu iyi huylu olsun diye teşvik ediyorlar. Böyle birşey olabilir mi? Eğitimci gözüyle söyleyeyim böyle birşey çocuğu yine kötü davranışa teşvik eder. Ama olmuş işte. Yiğidi öldür hakkını yeme .(bu son cümleyi nedense bu paragrafta çok beğendim ironik bir yanı mı var nedir?) Tabi elimizden kutlama mesajı yayınlamaktan öte birşey gelmez. Buyrun, artık buradan mı yakarsınız buradan mı yanarsınız?

Kutlayalım bari: Nobel barış ödülünü alan Barack Obama'yı öncelikle Güney Amerika'yı rüyalar kıtası haline getiren, Afrika'daki halkın doğal zenginliklerini kullanarak orada aç insan bırakmayan ve ilkel insanları silahlar medeniyetinin üyesi yapan, Hiroşima ve nagazaki'ye uçaklar dolusu güller atan, Kore ve Vietnamda insanların savaşmasını engelleyen, Afganistan'ı ekonomik istikrara kavuştururken geri kalmış halka yatırımlarla destek çıkan, Ukraynayı renklere boğan, Gürcistan'a özgürlük getiren, Polonya halkının uyanmasına öncü olan, Pakistan'da ulusal yönetimin güçlenmesini sağlayan, Irak'ta cani saddamı asıp ülke insanının özgür yaşamasına destek olan, ülkemizdeki dini ve etnik ayrımcılığa son veren bütün yandaşları adına selamlıyor, seneye TBMM'deki konuşmasından ötürü edebiyat, fiziksel çalışmalarından ötürü de Nobel Fizik Ödülünü almasını istediğimizi buradan yüksek sesle bağırmak, göklere yazmak istiyorum efendim. Saygılar ederim.

Not: Üşendiğim için sizden bir ricam olacak. Bir zahmet her cümlenin sonuna parantez içinde 5 çarpı 10 üzeri 27 tane ünlem efendim...

 
Toplam blog
: 63
: 1414
Kayıt tarihi
: 14.08.08
 
 

Hayat hikayemi fazla uzatmayacağım, çünkü hepimiz bir şekilde yolumuza kavuşuyoruz. Okuyan bir an..