Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kutlu Doğum'da, Kutlu Su Talanı

Kutlu Doğum ile beyni dondurulan millet, Belgrad Ormanı'nda yapılan Su Talanını görmez oldu.

Bakalım Kutlu Doğum'da, Kutlu Su Talanı nasıl yapılıyor?
Ahmet Dursun

Prof.Dr.Süleyman Ateş, Kutlu Doğumu anlatıyor
***************

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Belgrad Ormanı'nda Su Dolum Tesisi Yapılmasına İzin Verilmesini TBMM Gündemine Taşıdı.


CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Belgrad Ormanı'nda su dolum tesisi yapılmasına Büyükşehir Belediyesi tarafından izin verildiğini belirterek "Arazilere tesis yapılması için karar henüz daha yeni geçmesine rağmen basına yansıyan görüntülerde bu alanda tesislerin izin kararı çıkmadan kurulduğu görülüyor.
Tesis yapılmasına göz yuman yetkililer kimlerdir" diye sordu.

Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orman haftasını, ormanları yok ederek kutluyor" diyen Sevigen, Bakanlık ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği izinlerle Belgrad Ormanı'na üç ayrı su dolum tesisi yapılacağını bildirdi.
İki ayrı firmanın iki yıl önce Belgrad Ormanı'na entegre su dolum tesisi yapabilmek için Çevre ve Orman Bakanlığı'na başvurusu sonucu kendilerine yer tahsis edildiğini, ardından yapılaşmanın yasak olduğu bu bölgede tesis yapabilmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvuran şirketlere, "Ormanın içinde entegre su tesisi yapılmasında kamu yararı bulunduğu" bildirilerek izin verildiğini kaydeden Sevigen, bir önceki dönem yine Meclis gündemine gelen bu konunun ormanların zarar göreceği gerekçesiyle reddedildiğini, ancak şimdi Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla tesislere izin verildiğini belirtti.
Sevigen, Bakan Atalay'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:
"-Orman haftasının kutlandığı şu günlerde almış olduğunuz karardan vicdan azabı duymuyor musunuz?

-Arazilere tesis yapılması için karar henüz daha yeni geçmesine rağmen basına yansıyan görüntülerde bu alanda tesislerin izin kararı çıkmadan kurulduğu görülüyor.
Tesis yapılmasına göz yuman yetkililer kimlerdir?
Bu tesis ne zamandır kaçak olarak faaliyettedir?

-Yıllarca kaçak olarak faaliyet gösteren tesislerde, İstanbul halkına ruhsatı olmadığı için sağlıksız su verilmesine izin veren kimlerdir? Sorumlular hakkında işlem başlatacak mısınız?

-Basında adı geçen bu firmaların sahipleri ile yakınlık dereceniz nedir?

-Şirketlere o bölgede tesis yapmaları için bu izin hangi amaçla ve hangi usulle verildi?

-Kaçak olan bu tesisler su doldurmaya ve sağlıksız suları İstanbul halkına satmaya devam ederken harekete geçmek için daha neyi bekliyorsunuz?

-Şirketler şimdiye kadar ne kadar vergi ödedi? Bunları kayıtları var mı?

-İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü korumakla yükümlü olduğu bu orman alanında tesis yapılması yönünde nasıl ve inçin olumlu karar vermiştir?

-İstanbul'da olası deprem tartışmaları gündemde iken aldığınız bu kararla hem su kaynaklarının tükendiğini hem de ormanların katledildiğini göremiyor musunuz?

-Yıllar önce devlet ormanına gecekondu inşa ettiği için 10 ay hapis cezasına çarptırılan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı mı örnek alıyorsunuz?"

alıntı haber

 
Toplam blog
: 30
: 727
Kayıt tarihi
: 14.02.07
 
 

Bazı konular vardır ki, tartışarak, yazışarak da fikir edinilebilir. Bazı konula ise özel çaba sarfe..