Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kutlu doğum haftası ve İslâm'a davet

Kutlu doğum haftası ve İslâm'a davet
 

Kutlu doğum haftası etkinliklerinin ( 14-20 Nisan,2012) başlamasına az bir süre kaldı. Kutlu doğum haftası denilince bizim hemen aklımıza gelen,  Rabbimize hamdolsun ki, “LAFZULLAH” = Allah lâfzı oluyor. Ne güzel değil mi, bir anlık için dahi olsa Resul-i Ekrem Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) doğumunu aklımıza getirdiğimizde, o kutlu doğum hatırlandığında esasen Rabbimizi anıyor olmak… Çünkü, Peygamber Efendimizi anmak, O’nun üstün ahlakını hatırlamak ve O’nu sevmek; Esasında, Allah Teâlâ’ya iman etmiş olmaktan kaynaklanıyor.

Biz bu istisna günler içinde, güçleri, imkanları nispetinde çeşitli kutlama programları hazırlayarak, İslâm’ı anlatmaya çalışacak olan  kardeşlerimize başarılar diliyoruz. Allah onların gayretlerini boşa çıkarmaz ve hayırlara vesile kılar İnşaAllah.

Öbür taraftan, “biz de boş durmayalım ve kendi gücümüz nispetinde bir şeyler yapmaya çalışalım” diye, İslâm dininin itikat esaslarından bir kısmını, yararlanılabilecek manzum akideler biçiminde hazırlayarak insanlara sunalım istedik.

Bu akidelerin kıymetini, inanan  kardeşlerimiz zaten bilirler de, biz  daha çok bu zamana kadar hiç bu akideleri fark edememiş ve İslam'la tanışamamış olan  insanlara uzatıyoruz. Arzu eden olursa, buyursun alsın diye… İnşaAllah  sunuşumuz ve sunduğumuz beğenilir.

Ey dünya insanlığı, buyurun!... Bu akaitler; Rasulullah Efendimiz’in(sallallahu aleyhi ve sellem), Hz. Muhammet Mustafa’ın (Allahümme Salli Âle Nebiyyinê  Muhammed)  bize duyurduğu; bizim de sizlere duyurmaya çalıştığımız Hakk dinin esaslarındandır.

 

Bismillahirrahmanirrahim

Amentü billahi ve melêiketihi ve kütübihi ve Resulihi vel yevmil ahiri ve bil gaderi hayrihi ve şerrihi minAllahi teâlâ vel bâsül bâğdel mevt. Hakgun Eşhedüellâ İlahe İllAllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Rasulühü.

*****

Lâ İlahe İllallah

Bismillahirrahmânirrahîm

      ÎHLÂS  SÛRESİ  (meâlen., kyn. bilgisi ektedir)

  1. De ki: “O, Allah’tır, bir tektir.”
  2. “Allah Samed’dir. (Her şey O’na muhtaçtır; O, hiçbir şeye muhtaç değildir.)”
  3. Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir).”
  4. “Hiçbir şey O’na denk ve benzer değildir.”

 

Bismillahirrahmânirrahîm

      ASR SÛRESİ  (meâlen., kyn. bilgisi ektedir)

1-2. Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.

3.Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).

 

 

Biz Elhamdülillah Müslümanız, Resulullah Hz. Muhammet’in (sallallahu aleyhi ve sellem ) ümmetindeniz. İslam İman esaslarına inanır, İslamın ameli esaslarını yaşarız.

Eşhedüenlâ İlahe İllallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Rasulühü

Bİz, alemlerin Rabbi olan Allah’a (celle celâlüh)  tabiyiz,

Allahu Ekber

Elhamdülillah

Allah bütün noksanlıklardan münezzehtir.

Mülkün sahibi ve hükmü yüce olan Allah’dır (celle celâlüh)

Fazl ve kerem sahibi ve nimeti veren Allah’dır (celle celâlüh)

Biz Allah’a tevekkül ettik.

Bizim Vekilimiz Allah’tır

Kur’an-ı Kerim yüce nuru ile yolumuzu aydınlatır. O inananlar için bir şifa ve hidayet rehberidir. Biz O’na iman ettik.

Biz, Allah (C.C)’ ın her işi hikmetle yaptığına iman ederiz

Bize Allah yeter.

Hiçbir kul Allah’ın iradesine ipotek koyamaz ve buna gücü yetemez.

Bilen olarak Allah yeter.

******

Anektod: Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem), İslâmın en azılı düşmanlarına, şer ve fitne merkezlerine dahi davetini yapardı. Sonucunu Allah’a (C.C) bırakırdı. Bazen bizim için şer gibi görülenin sonu hayırlı olabilir.

 

BİZ  DE O’NUN SÜNNETİNİN BİR GEREĞİ OLARAK, ALLAH’A (C.C.) HİZMET EDEBİLMEK İÇİN, HENÜZ  İSL ÂM İLE TANIŞMAMIŞ, TANIMAMIŞ OLAN  İNSANLARI, ALLAH’IN DİNİNE  DAVET EDİYORUZ

            Ey Gayrı Müslimler!..

Sizleri Allah Teâlâ’nın bir mümin kulu sıfatı ile İslâm’a davet ediyorum. Gaflet ve dalaletten kurtulmak istemez misiniz ? Bütün kainatı ve içinde olanları yaratan bir İlah’a, yani  Rahman ve Rahim olan Allah’a iman etmeyi istemez misiniz ? Ancak O’na kulluk ve ancak O’na ibadet etmek istemez misiniz ? 

Şüphesiz ki kalpleri hidayete yakın ve yatkın olanları ancak Allah bilir. Biz Müminler olarak, sizin karanlıklarda karar kılmanızdan ve ateşi satın almanızdan memnun olmayız. Sizlerle kardeş olabileceğimiz ümidini taşıyoruz. Bizim nazarımızda en değerli olan insanlar takvaca üstün olan insanlar, en kıymetli ve seveceğimiz devletler ise, Hakk yolunun yolcusu olan devletlerdir. İşte biz müminler böyle düşünüyoruz... Çünkü Rabbimiz olan Allah  böyle öğütlüyor.

Bir doğu ülkesinin halkı mı, bir batı ülkesinin halkı mı Allah’a hizmet için öne geçer ve hidayet yolunu tutar ? Bunu da Allah bilir. Hangi ülke veya ülkeler  ve hangi insanlar İslâm’ın  bayraktarlığını en güzel bir şekilde yapar? Onu da Allah bilir. Mevkiiler, Allah’ın izni iledir.

 

Nefis; yanıltır, Akıl; doğrultabilir!... Onu tabu yapmadan aklınızla yürüyün ve  alemlerin Rabbi olan Allah’a sığının. Yalnız O’na tabii olun. Kur’an-ı Kerim Allah (celle celâlüh)   kelâmıdır ve aklını kullananlar ve niyeti salih olanlar için nurlu bir hidayet rehberidir.  Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V) Allahın Rasulüdür ve  biz onun ümmetindeniz.

Eksiklikler, acizlikler ancak biz insanlar ve diğer yaratılanlar da bulunur. Ama yaratan Rabbimiz öyle mi?  Hak Teâlâ bütün noksanlıklardan  münezzehtir.

 

Hiç  el ile yapılan,

Eksilen, çoğalan,

Yaşayan, ölen,

Doğan, batan,

Büyüyen, küçülen,

Acıkan, beslenen,

Uyuyup, uyanan,

Yanılan,

Yanıltan,  

İLAH  olur mu ?  

-*(Fakat Allah kafirleri yanıltır. Onların hilelerine karşılık verir. Niyeti salih olanları ise nuru ile aydınlatır.)

 

İyiyi ve kötüyü öğretmeyen,

Güzel ahlakı öğütlemeyen,

Adaleti öğretmeyen,

Anneye, babaya hürmeti,

Akrabalığı, kardeşliği öğretmeyen,

Yetim, yoksul ve yolda kalmışlara,

Din kardeşlere yardımı ve muhabbeti öğütlemeyen,

Sevgiyi yaratıp, yayamayan,

Dünyayı, ahreti ve buralarda ki hayatlarımızı yaratamayan,

Tek başına kudreti sınırlı olan,

Gücü yetmeyen,

Şefkat ve merhameti olmayan,

Kafir, Mümin demeden,

Canlı, cansız demeden,

Bütün yaratılanlara nimet yetiştiremeyen,

Kötülere karşı ceza yaratmayan,

İyilere cennetleri vaad etmeyen

İLAH olur mu ?

……………

Allah’a tabii olanlar yalnız değildir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde Mümin kardeşlerimize eziyet edenler… Sizlere de sesleniyorum… Onlara eziyet etmeyin. Asilerin yolunu tutmayın. Fitne ve fesat çıkaranlar lanetlenmiş yaratıkların ortağı olurlar. Biliniz ki  Rabbimiz olan Allah her şeye galip gelir. Bizim Vekilimiz Allah’tır.

………………….

Allah’ın selamı hidayet yolu üzerinde olanlara olsun.

 

Ayrıca, Resul-i Ekrem Efendimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) kutlu doğumu, biz Müslümanların bayramıdır.,  Bu bayram günleri münasebetiyle tüm dünya Müslümanlarını kardeşlik duyguları içerisinde, sevgi ve muhabbetle kucakladığımı  belirtmek istiyorum.

Esen kalın. Selam ve duâ ile…

 Duran Açıkgöz / 14.04.2012    

 

Kaynak:

-D.İ.B., D.Yayınlar/527, K.E./26.,2005, Kur’an-ı Kerim Meâli, Türkiye Diyanet Vakfı yayın Mat.Tic. İşl., Ankara

 

 
Toplam blog
: 43
: 216
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Hayata ilişkin keşfedebildiğim iyi, güzel ve faydalı olabilecek  bir şeyler varsa, onları  değerlen..