Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kutsal suyla iyileşin - Gençleşin

Kutsal suyla iyileşin - Gençleşin
 

suyla arının


Sevgili okurla zaman zaman sizlerle sağlıklı ve doğal yaşama dair bilgi ve deneyimlerimi paylaşacağımı belirtmiştim. Bugün sizlere, her canlı için nefes almak kadar önemli olan '' kutsal su'' dan bahsetmek istiyorum. Çoooook eskilerden dağlardan gelen  doğal kaynak sularını içebiliyorduk, ancak günümüzde plastik damacanalardaki ölü ve değersiz sular içilmekte. Gerçek anlamda kaynak sularına '' alkali su'' denilmektedir. Biz ailecek alkali suyu içip, faydalarını da gördükten sonra adını '' kutsal su'' olarak değiştirdik. Nedir bu alkali su ( ya da bizim deyişimizle kutsal su) ;

Altı köşeli geometrik formda kristaller içeren,oksijeni bol negatif iyonu bol,vücut suyuna en yakın, PH derecesi 7.5 ve üstü olan doğal kaynak suyuna alkali su denir.
 İçtiğimiz suların pek çoğu, yer altı kaynaklarından alındıktan sonra arıtılarak evlerimize ulaşır. Bu arıtma ve depolama süresinde uygulanan ozonlama, klorlama gbi tüm yöntemler suyu biyolojik kirlilikten arıtırken suyun canlılığını, altı köşeli kristal yapısını bozar. Depolanan yerlerde suyun uzun süre bekletilmesi ve depolanış şekli suyu öldürür. Kaynak suyunun özelliklerinden biri de moleküllerinin hareketli olmasıdır. Bu yüzden suyun faydaları demek yerine, alkali suyun faydaları çok demek daha doğru olacaktır. Son 10 yıldır suyun tekrar kaynağındaki alkali hale dönüşmesini sağlayan ev tipi su makinaları yapılmıştır. Tabiiki bu makinaları almak kadar düzenli olarak günde minimum 2 lt su içmekte önemlidir. Kendimde 2 yıldır alkali suyu düzenli içmiş ve faydalarını görmüş bir insan olarak sizlerle faydalarını paylaşmak istedim. 
 Her ne kadar dikkat etsekte gizli gizli besinlerin içine girmiş katkı maddelerini, kullanılan ilaçların artıklarını ve stresi düşündüğümüz zaman bedenimizde sıkı bir temizlik maddesi ihtiyacı var. Dışarıdan alınabilecek en doğal temizleyici de ALKALİ SU dur. Çünkü doğanın canlı bir parçasıdır. İlaç niyetine alkali su :)
Ayrıca bilmenizi isterim ki yapılan araştırmalarda en sağlıklı ve uzun yaşayan genç ihtiyarların Ekvator'da, Makamba'da, Gürcistan ve Kazakistan'da olduğu tespit edilmiştir. Sebebide buzullardan gelen, bol miktarda oksijen ve iyonize mineraller içeren, molekül grup yapısı küçük, alkali yapıda su olduğu sonucuna varılmıştır.

ALKALİ SUYUN FAYDALARI
 
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yorgunluğu giderir.
Beslenme,solunum ve stresle vücutta oluşan asidikleri vücut doğal temizleme yöntemi olan böbrekler
akciğer ve deri yoluyla yapar. Ancak hepsi atılamaz ve bunlar katılaşarak belirli bölgelerde hastalık veya kilo
için depolanırlar. Alkali su bu katılaşmayı likitleştirerek temizlik yapan organlarımıza yardımcı olur.
Alkali su, kanın oksijen kapasitesini arttırdığından kanser gibi anaerobik ortam seven organizmaların yaşamını
güçleştirir.
Ayrıca kemoterapilerden sonra oluşan asidik ortamı temizlemek için alkali su içmek iyidir.
Asidik ortam arttıkça hücre düzeyinde bozukluklar başlar, yaşlanma belirtileri, kemik içi boşalması, yüksek tansiyon,
romatizma, alerji, diabet, kollestrol... gibi hastalıkların temelini hazırlar. Bol alkali su içmek asidik ortamı bozar.
Enerji seviyenizi arttırır.
Unutmayın ki, stres ,sıkıntı, ankesitiye de vücutta asidik ortamı arttırır.
Genç kalmaya yardımcı olur.

Kirlian tekniğiyle çekilen fotoğraflarda ve yapılan araştırmalarda, suyun beden aurasını düzelterek, hem bedenin çalışmasını güçlendirdiği hem de enerji dolaşımını düzenlediği gözlemlenmiştir. Suyun müziği ve sözleri dinlediği japon Dr. Masaru Emoto tarafından yapılan su kristalleri deneyi ile çok güzel ispatlanmıştır. Mozart, Beethoven, mevlana gibi kaliteli klasik müzik dinletilen su kristallerinin daha da parlaklaştığı ve güzelleştiği, sert ve kötü müzikler dinletilen su kristallerinin de altıgen yapısının bozulup, renklerinin koyulaştığı ispatlanmıştır. Aynı deney suya güzel sözler ve çirkin sözler söyleyerek de yapılmıştır. Aynı sonuç alınmıştır. Şimdi vücudumuzun % 70' inin su olduğunu düşünersek, acaba düşüncelerimizle kendi iç suyumuzun yapısını nasıl etkiliyoruz ? Olumsuz düşünce ve konuşmalarımızla içimize zehir mi akıtıyoruz?
 
Televizyondaki '' sağlıklı olmak için günde iki bardak süt için '' reklamı gibi ben de '' sağlıklı olmak için günde iki litre alkali su için'' reklamı yapıyorum :)
Alkali suyla ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz size Mennan Aysan Kuzanlı ve Recai Yahyaoğlunun beraber yazmış olduğu '' Suyun İyileştirici Gücü '' adlı kitabı okumanızı tavsiye ederim.
 
Sevgiyle ve sağlıkla ilerleyin...
 
Arzu Bıyıklıoğlu
NLP uzmanı ve yaşam koçu
www.arzubiyiklioglu.com


 
 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..