Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '18

 
Kategori
Özel Günler
 

Kutsaldır Göreviniz

Kutsaldır Göreviniz
 

Doktorlarımız sağlık çalışanlarımız kutlu olsun 14 Mart Tıp Bayramınız. Tüm doktor ve sağlık çalışanlarına sevgi ve saygılarımı iletirim.

Tıp Bayramı, ilk defa 14 Mart 1919'da kutlanmış ve o günden sonra her yıl 14 Mart gününde kutlanmaya devam etmiştir. Günümüzde 14 Mart, Tıp Bayramı olmakla birlikte, 14 Mart'ı içine alan hafta Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır.

Tıp, hayatımızda çok önemli bir yer teşkil etmektedir. İnsanlığın ilk evrelerinden beri var olan tıp ilimi, her geçen gün ilerlemiş ve tedavisinin mümkün olmadığı düşünülen en amansız hastalıkların bile tedavisi bulunmuştur. Eskiden ilkel olarak yapılan tıbbi tedaviler, günümüzde yerini modern cihazlara bırakmıştır. Geçen her gün, modern tıbbın ilerlemesi ile neticelenmektedir.

Her birimiz doktorlarımıza ve  sağlık çalışanlarına  sahip çıkmalı, onlara değer vermeliyiz. Özellikle son yıllarda doktorlara karşı gerçekleştirilen şiddet eylemlerine son verilmeli, onlara güvenilmelidir. Elbette ki bir doktor tüm hastalarını hayata döndürmekte başarılı olamaz. Doktorlar ne yaparsa yapsın Allah'ın takdiri ile her insan eceli geldiğinde bu dünyadan göçecektir. Bunu bilmeli ve her şeye razı olmalıyız. Herhangi bir yakınımızı kaybettiğimizde bunun tek sebebini doktorlar olarak bilmemeli, kaderimize razı olmalıyız.

Kutsaldır Göreviniz
Aman doktorlar, canım doktorlar,
Yüreği sevgi dolu, güzel doktorlar.
Görkemli bir tablo gibi,
Geçmişten geleceğe uzanan,
Kıymetli bir eser gibisiniz,
Elleri öpülesi Doktorlar,
Dertlerimden arındım aniden,
Ellerinizde deva buldum.
Doktor var doktorcuk var,
İnsan var,  insancık var,
Güleryüz, tatlı dil hastanın ilk ilacı,
Şifa dağıtan doktorlar ve çalışanlar,
Başımızın tacı.


NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..