Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kutup gribi

Kutup gribi
 

Çin gribi, kuş gribi al benden de kutup gribi. Dünyanın dengesi bozuldu, buzullar eriyor, yıllardır donmuş halde bekleyen bir sürü mikrop fırsat bu fırsat erime şansı bulmuşken üzerimize saldırıyor teorisinden yola çıkarak yeni bir grip virüsü yarattım. Olmaz mı?

Yaklaşık on beş gündür ben dahil etrafımda herkes hasta. Virüs önce kulak ve boğazda kendine yer ediniyor sonra sinsice derinlere iniyor. Bet beniz pastel renk. Ardı ardına başlayan hapşırıklardan sonra ses oktav sınıflamasına girmeyen bir yerden çıkıyor, burun tınısı ile konuşuluyor. Burun tınlamaktan beter şırıldamakla meşgul. Mendilsiz şuradan şuraya hareket edeyim dediğin anda utanılası sahneler oluşuyor. En son isyan eden bir arkadaşımı burun deliklerine mendili tıkamak suretiyle usanmış bir şekilde buldum ki, bu da durumun çaresizliğini anlatıyor.

Hasta olduğumuzdan beri aldığımız ilaçlar cabası, kafa bir dünya. Düşünme yetimizi de kaybettik. Emir, komut, plan, program, toplantı desen, yok kafa almıyor. İş yerinde son derece verimsiz, işten sonra da uyurgezeriz.

Bitki çayı adı altında istediğin otu karıştır yüzünü ve mideni ekşitmekten başka bir işe yaramıyor. Sıcak çorba bile çaresiz kalıyor.

Öyle iki gün yatayım geçsin gibi klasik tedavi sistemleri işlemez durumda. Grip dediğin bünyede en fazla yedi gün seyreder bu son derece ısrarcı ikinci hafta da konaklama talep ediyor. Kutup virüsü bu, çok uzaklardan gelmesi nedeni ile çevreye yabancı dolayısıyla hemen gitmek istemiyor.

Sayın virüs, sonsuza kadar birlikte yaşama şansımız yok. İstenmeyen yerde daha fazla durulmaz diye düşünüp lütfen bizi rahat bırakınız. Hatta tanışma faslımız bittiyse başka bünyeleri tanımak üzere bir an önce çıkışınızı yapınız.

Konaklamanız süresince hayattan soyutlandık, zayıfladık, vücuda yeterince hasar aldık, bizde artık verecek bir şey kalmadı. İşimiz var, gücümüz var, bulaştırma olasılığını kafamıza takmadan eşimizi dostumuzu görme isteğimiz var. Kısacası “hafta sonu geldi, bir an önce iyileş” talepli telefonlarla birlikte anlayış gösteriniz bir gezme tozma, eğlenme isteğimiz var.

 
Toplam blog
: 118
: 1607
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Bir fikirden bir başka fikre, gerçeği bulana kadar bir halden başka bir hale geçip duruyorum. İncede..