Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Kütüphanecilik haftası etkinlikleri MAKÜ´deki programla başladı

Kütüphanecilik haftası etkinlikleri MAKÜ´deki programla başladı
 

MAKÜ KONFERANS SALONU


Kütüphanecilik haftası etkinlikleri MAKÜ´ deki Programla Başladı

Bu yıl 48. düzenlenen Kütüphane Haftası kapsamında, 26Mart-1 Nisan tarihleri arasında tüm yurtta ve Burdur´da gerçekleştirilecek birçok etkinlikle ´kitap´ ve ´kütüphane´ye dikkat çekilecek. Bu kapsamda ilimizde Kütüphanecilik Haftası etkinlikleri, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, MAKÜ Konferans Salonunda yapılan programla başlatıldı.

Burdur Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü´nün ortaklaşa düzenlediği ve sloganı ´Kütüphaneler ´Sizi´ Değiştirir´ olan etkinliklerin ilki bugün, 26 Mart 2012 Pazartesi günü MAKÜ Konferans Salonundaki programla başladı. Açılış konuşmasını İl Halk Kütüphanesi Müdürü Birol Yılmaz yaptı ve Burdur Halk Kütüphanesi hakkında bilgi verdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet tanır yaptığı konuşmada kitap ve okumanın getirdiği yararlardan sözetti. Vali Tapsız yaptığı konuşmaya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile düzenlediği Kütüphanecilik haftası etkinliği hakkında eleştiriyle başladı. Okullardan sağlana öğrencilerle ve daire müdürlerinin toplanmasıyla yapılan programların verimli olmadığını, halkın bu programlara çekilmesinin anlamlı olacağını ifade etti. Bu eleştiri üzerine 4,5 sayfa olduğu söylenen konuşma metnini okumaktan vazgeçen Vali Tapsız, irticalen yaptığı konuşması genellikle salonda bulunan öğrencilerle ve daire müdürleriyle karşılıklı diyalogla geçti. Öğrencilerin ve daire müdürlerinin okudukları kitap sayısını sorgulayan Vali Tapsız ilginç cevaplar aldı. Genellikle öğrencilerin verdikleri cevaplardan çoğunluğunun çok okuyanlar kategorisine girdiğinin anlaşıldığını belirtti. Daire müdürleri ise neredeyse hiç okumayanlar kategorisine girdiği belirlendi. Bir öğrenci de Vali Tapsız´a kaç kitap okuduğunu sordu. Vali Tapsız buna ´okuduğum kitap sayısını söylemeyeceğim ama kitap okuma yöntemim hakkında bilgi vereyim´ diye cevapladı. Ve kitapları satırların altlarını çizerek ve özet çıkararak okuduğunu, en verimli kitap okuma yönteminin bu olduğunu belirtti.  

Konuşmalardan sonra İl Halk Kütüphanesinden bir yıl boyunca en çok kitap alıp okuyanlara ve kütüphanecilik konulu kompozisyon yarışmasında başarılı olanlara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..